REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kojyčių nevaldančiam nė trejų metukų neturinčiam Demjanui reikalingas naujas neįgaliojo vėžimėlis

REKLAMA
REKLAMA



Dėl nugaros smegenų apsigimimo mažasis TV3 televizijos ir SEB banko inicijuojamos „Išsipildymo akcijos“ herojus nevaldo apatinės kūno dalies. Nors dar trejų neturinčiam Demjanui nuolat reikalinga priežiūra ir pagalba, jis aplinkiniams toks mielas, aktyvus ir švelnus, kad galima trumpam net užsimiršti apie jo negalią...

REKLAMA

Berniukas auga vaikų globos namuose. Mama jo neaplankė nė karto, o 80-metė močiutė ir taip sunkiai augina dvi jo sesutes. Specialios priežiūros ir tinkamų gyvenimo sąlygų vaikui negali suteikti ir teta su dėde, nes jie gyvena Airijoje.

Vaikas labai smalsus ir linksmas. Dar nesulaukęs dvejų metų išmoko sukti vežimėlio ratus. Tiesa, šis jau pasenęs ir vaikas jį baigia išaugti.

Demjano gydytoja Neringa Povilaitienė pasakoja, kad jam labai pagelbėtų geros valios žmonės, jei paaukotų naujai technikai padedančiai judėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Vežimėlis, kurio reikėtų, kainuoja apie 7000 litų. Naujas prietaisas padėtų berniukui išlikti aktyviam. Ar vaikas išvis turės galimybę vaikščioti, galima sužinoti magnetiniu rezonansu, tačiau Demjanui jis paskirtas pagal eilę. Greičiau sužinoti tikslias prognozes kainuotų 700 litų“, – berniuko bėdas pasakoja gydytoja.

Demjanas neturi mamos, jis net nežino kaip ji atrodo, tačiau pažįsta tuos, kurie šiuo metu yra arčiausiai jo, o ir naujų svečių draugijai neprieštarauja. Labiausiai vaikui dabar reikia finansinės paramos, nors ir šeimos šilumos jis tikrai neatsisakytų...

Daugiau informacijos apie Demjeno istoriją sužinosite penktadienio TV3 žiniose – 18.45 val. ir 21.40 val.

Išsipildymo akcija 2009“ kviečia padėti mažajam Demjanui pasitikti šviesesnį rytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų