REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Jolanta Naruševičiūtė ir Mantas Vygantas (A. Brujevos nuotr.)

Londone gyvenanti dainininkų pora – Mantas Vygantas ir jo mylimoji Jolanta Naruševičiūtė  – neslepia, jog jei ne papildomi darbai, išgyventi šį laikotarpį būtų sunku. Vis dėlto sceną įsimylėjusi pora stengiasi rasti būdų, kaip savo gerbėjus pralinksminti, o ir patiems neužmiršti repertuaro.

23

Londone gyvenanti dainininkų pora – Mantas Vygantas ir jo mylimoji Jolanta Naruševičiūtė  – neslepia, jog jei ne papildomi darbai, išgyventi šį laikotarpį būtų sunku. Vis dėlto sceną įsimylėjusi pora stengiasi rasti būdų, kaip savo gerbėjus pralinksminti, o ir patiems neužmiršti repertuaro.

REKLAMA

Neseniai jų nuotoliniu būdu transliuotas koncertas buvo peržiūrėtas daugiau, nei 32 tūkst. kartų, o kalbėdamas su naujienų portalu tv3.lt M. Vygantas prisiminė ir didžiausius kuriozus, kuriuos teko patirti dar tais laikais, kai scenoje pasirodydavo ir gyvai publikai koncertuodavo kiekvieną savaitgalį.

Gerbėjai randa, kaip palepinti

Londone gyvenantis atlikėjas pasakojo, kad tai – jau ne pirmas jų koncertas nuotoliniu būdu, vis dėlto būtent šis maloniai nustebino. „Supratome kad turime daug nuolatinių gerbėjų, kurie su mumis kartu smagiai leidžia laiką. Paskutinis live šou metu šeštadienį surinko daugiau nei 32 tūkst. peržiūrų, o skaičius ir vis toliau auga“, – džiaugėsi atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tikslios datos, kada ir vėl galės stoti prieš gyvą publiką, M. Vygantas teigia dar nežinantis. „Mes taip pat su nekantrumu visi laukiame šios žinios. Kiek girdėjome, jau nuo liepos 4 dienos po truputį pradės atidarinėti viešas įstaigos, restoranus. Tikimės, kad su jų startu pagaliau grįšime į sceną ir normalų gyvenimo ritmą“, – sakė jis.

REKLAMA

Nepaisant paskutinio koncerto sėkmės, žinomas vyras neslėpė, jog skirtumas tarp to, ir kai koncertuoja prieš gyvus žmones, yra milžiniškas: „Nematai žiūrovų akių, jų emocijų, palaikymo.Tai – nauja patirtis mums visiems, nes koncertuojame prieš kamerą, o vienintelė galimybė bendrauti su mūsų klausytojais yra virtuali. Ačiū 21 amžiaus technologijoms.“

Dingę koncertai finansiškai paveikė ir Mantą, ir Jolantą, vis dėlto kai kas šioje situacijoje gelbėja. „Veikla sustojusi ir jau netrumpą laiką. Džiaugiamės, kad turime kitus darbus  ir galime save ir savo šeimą aprūpinti šiuo sunkiu laikotarpiu. Kaip ir visiems, norisi kad pasibaigtų visi apribojimai ir šitas baisusis virusas. Kad kuo greičiau žmonės galėtų grįžti į mūsų pasirodymus…“ – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto gerbėjai nepraleidžia progos nustebinti garsios poros ir kitais išradingais būdais – tam dabar realus susitikimas netgi nėra būtinas. „Labai džiaugiamės, kad žmonės žino mus ne tik kaip atlikėjus, bet ir susipažįsta asmeniškai, lepina mus gardėsiais, nustebina dovanomis. Tai dažnai nepasitaiko, bet žinome, kad iš visos širdies“, – šypsojosi jis, omenyje turėdamas gardėsius, kuriais dalijasi socialiniuose tinkluose, ir dėl kurių niekaip nepavyksta prisilaikyti dietos.

Vis dėlto gerbėjai, pasirodo, Mantą ir Jolantą stebina ne tik valgomomis dovanomis: „Viena gerbėja, daug kilometrų nutolusi nuo Londono, nustebino neįtikėtina dovana – rankų darbo medienos dirbiniu, pagamintu specialiai mums. Dabar jis puošia mūsų namus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Scenoje pasitaiko ir didžiausių kuriozų

Prisiminęs ankstesnius pasirodymus, žinomas vyras atviravo, jog scenoje yra tekę patirti visko. Nesėkmės – ne išimtis.

„Vieną kartą aplankė nemaloni patirtis, kai su Jolanta dirbome privačiame renginyje. Netikėtai užstrigo buvęs darbinis kompiuteris – tiesiog mūsų mylimas kompiuteris netikėtai nusprogo, o renginys buvo ką tik prasidėjęs. Ačiū Dievui, stipriai nepasimetėme. Kol Jolanta užkalbinėjo vakaro svečius, suradau išeitį. Greitai susiradau reikiamas fonogramas telefone ir vakarą užbaigėme sklandžiai, nors abiejų širdys buvo kulnuose. Svarbiausia, žiūrovas to nepastebėjo“, – džiaugėsi M. Vygantas.

REKLAMA

O karštą vasarą, prieš kelis metus, yra tekę išgyventi dar nemalonesnius įvykius: „Yra tekę koncertuoti ir nežmoniškame karštyje, lauko sąlygomis. Kur net dainuodami galvojome, ar nenualpsime nuo kaitrių saulės spindulių.“

Ir nors daugelis yra linkęs manyti, kad žinomi žmonės niekuomet scenoje neklysta, Mantas atviras – čia pasitaiko tikrai visko. 

„Mūsų pasirodymai visada yra atliekami gyvai, todėl tikrai yra pasitaikę ir į natą nepataikyti, ir žodžius pamiršti. Esam prikūrę ekspromtu naujų žodžių, nors atrodo kūrinys tiek daug kartų dainuotas… Tad tikrai pasitaiko įvairių ir ne visada malonių situacijų. Bet visa tai – didelė patirtis“, – kaip visuomet su šypsena sakė dainininkas.

REKLAMA

Dabar, nors kiek norėdamas prisiminti sceną ir savo geriausius kūrinius, dainininkas kartu su Londone gyvenančiu kolega Valdu Teresu nusprendė palepinti gerbėjus ir pateikti kiek kitokį, akustinį vieno savo kūrinio variantą. 

Taip norėjosi kažko natūralaus, gyvo ir gimė mintis akustiniam variante perdainuoti iš mano išleistos kompaktinės plokštelės dainą „Lauksiu tūkstantį naktų“. Valdas puikiai groja pianinu tad nutarėm be jokios repeticijos paimprovizuoti. Tai, ką padarėme, buvo atliekama visiškai gyvai. Ir šį kartą technologijų pagalbos studijoje neprireikė – taip, kaip įgrojome, taip juodą, netaisytą variantą atiduodame klausytojų teismui. Manome, jog tai kas tikra, visada paliečia stipriau žmonių širdis“, – įsitikinęs M. Vygantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų