Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą receptą, o vaikams linkėjo neskubėti užaugti ir džiaugtis, kad dabar galės miegoti ilgiau.

Mindaugui Rainiui apsilankius I. Stonkuvienės namuose, ji juokavo, kad negali atsidžiaugti matydama kitus mielus ir pažįstamus veidus, nepaisant to, kad sėdint vis dar reikia laikytis atstumo.

O didžiąją dalį pavasario, kai visi leidome namuose, ji dažniau sukosi virtuvėje.

„Man atrodo, kad karantinas privertė mus šiek tiek sustoti, prisiminti senus savo patiekalus. Aš tikrai ne išimtis. Ypač tie, kurie turi mažų vaikų. Kaip žinia, su vienu patiekalu jiems sunku įtikti, todėl yra visas dienos meniu ir tikrai reikia pasukti galvą.

Aš jau išsitraukiau ir užrašinę su visokiais patiekalais, kur užsirašiau receptus, kaip galima paįvairinti mūsų racioną“, – sako Indrė.

Moteris juokiasi, kad karantino pradžioje ir ji buvo užsivedusi gaminti naujus ir sudėtingus patiekalus, tačiau tas noras truko lygiai vieną dieną. O tada grįžo seni, išbandyti ir pamėgti patiekalai, o į pagalbą čia atėjo „Gallina Blanca“ sultinio kubeliai.

REKLAMA

Indrė Stonkuvienė laidoje „La maistas“

Indrė Stonkuvienė laidoje „La maistas“

„Aš jų turėjau ir mano draugai visada juokiasi iš mano pirkinių ir jų gausos. Aš „Gallina blanca“ turiu labai daug: ir kubeliai, ir makaronai. Man svarbu, kad kuo greičiau, kuo paprasčiau. Karantino metu aš dirbau nuotoliniu būdu, plius mokslai, tai to laiko nėra labai daug žaisti ir atskirai virti.

Tačiau atsirado vienas momentas – improvizacija, kaip pritaikyti, nes anksčiau mėgau tik sriubas įvairių skonių, o dabar žiūriu, kad pritaikau kubelius padažams. Jie labai patinka vaikams“, – pasakoja žinoma moteris.

Indrė pataria paįvairinti tokių įprastų produktų virimą, kaip koldūnų ar bulvių, įmetant vieną „Gallina blanca“ kubelį.

„Mano pikniko krepšys būtų didelis, kaip visada, kelionėje su vaikais. Kai tik įsėdame į mašiną, visada būna: „Ar jau galime valgyti?“. Pritaikai tai, kas nebūtų minkšta, per daug netrupėtų, tai vaisiai, daržovės, sumuštiniai. Nenoriu girtis, bet ką moku tą – keptus sumuštinius“, – šypteli ji.

Deja, tobulo sumuštinio recepto Indrė neatskleidžia, tačiau sako, kad kuo daugiau įvairesnio sūrio pridėsite, tuo labiau jis tįs ir bus skanesnis.

„Mūsų naujas atradimas yra „La maisto“ ir „Gallina blanca“ projektas, kuris kviečia mus prisiminti mūsų mėgstamiausius kraštų patiekalus. Vienas iš jų – sveikas, tinkantis ir suaugusiems, ir vaikams, tai yra varškės ir grikių kepsneliai“, – sako ji.

Indrės pamėgti grikių ir varškės kepsneliai

Grikių ir varškės kepsneliai

Grikių ir varškės kepsneliai

Šie kepsneliai “greitukai” yra puikus būdas maistingai panaudoti grikių likučius. Skoniu jie kažkuo primena Dzūkiškus grikainius (grikių blynelius su varškės įdaru), bet pagaminami dar greičiau ir paprasčiau. Galima juos paįvarinti įdedant mėgiamų pakepintų daržovių, pvz. svogūnų, morkų ar kt. mėgiamų prieskonių. Žalumynai irgi tinka patys įvairiausi. 

REKLAMA

Kepsneliams reikės:

200 gramų grikių (virtų)

200 gramų varškės 9%

3 šaukštai grikių miltų (arba paprastų)

1 kiaušinis

1 šaukštelis kmynų

1 skiltelė česnako

1 saujelė krapų (arba kitų žalumynų)

pagal skonį druskos

šiek tiek pipirų

šiek tiek sviesto (arba aliejaus)

Padažui:

200 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)

150 mililitrų sultinio (ruošėme su Gallina Blanca grybų skonio kubeliais)

1 svogūno (nedidelio)

1 šaukšto grietinės

1 šaukšto kvietinių miltų

1 žiupsnelio krapų (nebūtina)

šiek tiek sviesto (arba aliejaus)

Gaminimas:

1. Į dubenį dedame varškę, virtus grikius, įmušame kiaušinį. Beriame kmynus, pipirų, druskos įspaudžiame česnaką. Šaukštu arba šakute viską gerai ištriname.

2.    Suberiame grikių miltus bei smulkintus krapus ir gerai išmaišome. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau - priklausys nuo varškės drėgnumo. Jų dėkite tiek, kad masė būtų rankomis formuojama, bet ne kieta.

3.    Keptuvėje įkaitiname šiek tiek sviesto arba aliejaus. Rankomis formuojame kepsnelius. Juos dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies gražiai apkepdami iš abiejų pusių.

4.    Kol kepa kepsneliai, pasiruošiame pievagrybių padažą. Keptuvėje ant šiek tiek sviesto apkepiname smulkintą svogūną. Dedame riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir maišydami kepame iki pievagrybiai susileis ir skystis nuo jų nugaruos. Dedame miltus ir maišydami pakepiname apie minutę.

5.    Pasiruošiame sultinį - karštame vandenyje ištirpiname sultinio kubelį (jeigu norite intensyvaus skonio padažo, tirpinkite visą kubelį, o jeigu švelnesnio skonio - pusę kubelio). Sultinį pilame į keptuvę su pievagrybiais ir maišydami pakaitiname porą minučių, kad padažas truputį sutirštėtų.

6.    Nuimame padažą nuo ugnies, dedame grietinę, beriame krapus ir išmaišome. Paragaujame, jeigu norisi, papildomai pagardiname druska ir pipirais.

7.    Kepsnelius patiekiame su padažu.

Sparnas
2020-06-02 09:55:21
Monika su Sedzium,Stonkuviene su nauju amore...tokios zinios tuscios,atrodo Lietuva tustukiu ir marozu krastas.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Terė 2020-06-07 11:23:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tegu jinai verda, kepa,man jinai niekas,jos jei žiūriu,nei klausau,ir teleloto perku kad antrą savqitę   ATSAKYTI
X 2020-06-03 11:04:28
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Gaila kad iširo stonkų santuoka, vaikams reikia tėčio kasdien. Bet yra kaip yra, gal geriau taip, nei gyventi strese.    ATSAKYTI
Jeigu 2020-06-03 14:17:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
gerai pasidomėsi, tai sužinosi, kad motiną jie rečiau mato nei tėtį...  
Gty 2020-06-02 22:20:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Toks maistas nepriimtinas vaikams   ATSAKYTI
Sparnas 2020-06-02 09:55:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Monika su Sedzium,Stonkuviene su nauju amore...tokios zinios tuscios,atrodo Lietuva tustukiu ir marozu krastas.   ATSAKYTI
Nebūtinas 2020-06-02 08:49:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Von tv.3lt   ATSAKYTI
Nebūtinas 2020-06-02 08:12:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-3
Apie ką šitas durnas straipsnis,pradžią paskaičiau,neapsimoka gaišti laiko,kas ta stonkuvienė,velniai žino ją   ATSAKYTI
Retė 2020-06-02 07:50:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Tegul verda,kepa ką tik nori,vistiek kvaila.   ATSAKYTI
O 2020-06-01 21:29:13
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
tai kuriai šeimai ji gamina? Kur ta jos šeima? ...   ATSAKYTI
Awlš 2020-06-02 07:48:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Plikiui  
Retė 2020-06-02 07:48:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Plikiui  
Pridedi bent ko ir valgai 2020-06-13 23:07:38
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aś   

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Naminis vaisių limonadas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Lašiša (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Kebabas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Paelija (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Bulvių armonika (nuotr. Organizatorių)
Kylant termometrų stulpeliams, TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė atsigaivinti su ypatingomis šaltomis sriubomis: duonos ir rūkytos ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų