REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Solveiga Mykolaitytė (nuotr. Darius Kučys)

Jau atšventėme Motinos dieną, netrukus sveikinsime tėčius. Tėvo diena – šventė, kurioje švenčiama tėvystė. Mūsų šalyje ši šventė minima pirmąjį birželio sekmadienį, na, o kaip skelbia šaltiniai, ši diena oficialiai pirmiausiai pradėta minėti Jungtinėse Valstijoje, rašoma pranešime spaudai.

9

Jau atšventėme Motinos dieną, netrukus sveikinsime tėčius. Tėvo diena – šventė, kurioje švenčiama tėvystė. Mūsų šalyje ši šventė minima pirmąjį birželio sekmadienį, na, o kaip skelbia šaltiniai, ši diena oficialiai pirmiausiai pradėta minėti Jungtinėse Valstijoje, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Žinomi Lietuvos žmonės dalijasi mintimis, kaip ruošiasi sveikinti savo tėčius, kokiomis dovanomis ir staigmenomis juos nustebins, nors, pasak dovanų ekspertų, būtent teminių dovanų vyrams Lietuvos rinkoje lyginant su moterims ar vaikams skirtų mielų dalykėlių pasiūlymais, vis dar pasigendama.

„Tėčiui labiausiai norėčiau padėkoti už ramybę, supratingumą ir palaikymą. Už besąlygišką atsidavimą šeimai ir namams. Tai toks stiprus užnugaris – tiksliai žinoti, jog mes esame jam svarbiausios: mama ir mudvi su sese. O dabar dar ir gausiai padidėjusi šeimyna: žentai ir dvi anūkės. Tėtis savo absoliučia ištikimybe sukuria saugumo jausmą“, – meilės kupinais žodžiais apie savo tėvą kalba žinoma aktorė Valda Bičkutė, šių metų pradžioje su sutuoktiniu, dramaturgu Mindaugu Valiuku susilaukusi pirmagimės.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakojo Valda, šiemet Tėvo dieną jų šeima švęs kiek anksčiau, nes tik taip turi galimybę susirinkti visi kartu, visi trys šeimos tėčiai. Aktorė sako, kad kaip ir kasmet, jie valgys šventinius pietus ir, būtinai, gardžiuosis tortu. „Tėčiui dovanojame ką nors pagal situaciją. Beje, tėtis yra didelis pirties mėgėjas, tad dažnai su sese pasidairome kažko įdomesnio pirtininkams. O šiemet didžiausia dovana – tėčio tapimas bočiuku, ir iškart dvigubu“, – šypsodamasi sakė aktorė.

REKLAMA

Kaip sako iliuzionistas bei renginių vedėjas Mantas Wizard jam jo tėtis visad būdavo atsakomybės ir gero humoro jausmo pavyzdys. „Be to, tai – žmogus, kuris mane išmokė pirmojo triuko. Nors mano tėtis nėra iliuzionistas, tačiau pamenu kaip nustebau, kai jo rankose moneta ėmė ir dingo, – mena žinomas artistas. – Vėliau jis parodė man, kaip tai daroma ir padėjo pasigaminti tam triukui reikalingą paslaptį. Tad jis buvo pirmasis mano magijos mokytojas.“

Ir šiandien M. Wizard tėvai dažnai atvyksta į jo rengiamus pasirodymus: iš tėčio sūnus vis dar sulaukia puikių, neįkainojamų patarimų nulipęs nuo scenos. Mantui ne mažiau svarbūs ir gyvenimiški tėčio patarimai. „Jis – tas žmogus, kuris ne žodžiais, o savo darbais ir elgesiu jums rodė pavyzdį”, – sako pašnekovas.  

REKLAMA
REKLAMA

M. Wizard teigia, kad su broliu jie visad tėtį pasveikina šia proga. „Kadangi jis pastovus žmogus, tad jam nupirkti dovaną nėra sudėtinga – žinome, ką jis mėgsta ir kokie kvepalai, daiktai ar mielos smulkmenos jam labiausiai patinka. „Tėčiui dovanojame dažniausiai jo mėgstamus kvepalus, įvairius delikatesus arba kokį kvapnų cigarą. Taip pat žinau, kad geriausia dovana jam – kelionė, tad ne vieną Europos miestą esame aplankę drauge”, – pasakojo renginių vedėjas. 

Pasak Ugnės Barodicienės, tinklaraščio „kodaslt.lt“ autorės, rinkoje moteriškų ir vaikiškų dovanų apstu, o vyrams skirtų – reikėtų gerokai paieškoti. Žinoma tinklaraštininkė sumanė vienoje virtualioje erdvėje pristatyti lietuvių kūrėjų dovanų idėjas, skirtas būtent Tėvo dienai, kurias būtent šio tinklaraščio skaitytojai turi galimybę įsigyti pigiau, pasinaudoję specialiu nuolaidos kodu. Bendradarbiaudama su mūsų šalies kūrėjais minėtame tinklaraštyje, Ugnė pristato įvairius artėjančiai Tėvo dienai skirtus dovanų variantus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ir vyriški drabužiai (marškinėliai, džemperiai su teminiais užrašais ar stilingais paveikslėliais), ir aksesuarai (apyrankės, vėriniai, ženkleliai, kaklo aksesuarai, vadinami  „žiogais"), raktų pakabučiai, puodeliai, kosmetika bei skutimosi priemonės, skanėstai ir sveikatą stiprinantys daržovių milteliai ir, žinoma, bene populiariausia dovanų idėja šiais progai – kojinės. Dalis pristatomų dovanų yra skirtos išskirtinai tėčiams ar seneliams: su teminiais, šiai dienai skirtais, užrašais. Siūlomi ir personalizuotų dovanų variantai: galimybė įteikti tėčiui unikalią dovaną, su tik jam skirtu užrašu. „Tinklaraštyje galima rasti jau gerai žinomų, solidžių lietuviškų prekės ženklų. Bet didžioji dauguma dovanų – sukurta smulkiojo verslo atstovų, dažniausiai šeimos plėtojamo verslo. Stengiamės palaikyti Lietuvos kūrėjus, o ypač smulkųjį Lietuvos verslą“, – teigia U. Barodicienė, pastebėjusi, kad pamažu formuojasi tam tikra „lietuviška-baltiška“ estetika.

REKLAMA

Į klausimą už ką labiausiai norėtų padėkoti savo tėvui, žinomas modelis Solveiga Mykolaitytė atsakė: „Už vaikystės oazę. Taip vadinu sodybą ant Šešupės kranto. Ten sudėtos visos tėvo ir mamos pastangos. Tenai – tėčio rojaus sodas, jo medžiai, daržovės, uogos, kurios kiekvieną kartą mus, vaikus, pasitinka grįžtančius. Ten sudėta visa tėčio meilė, išpuoselėtas kiekvienas augalėlis. Šioje vietovėje tėtis mane ir plaukt išmokino, pamenu, tuomet dar dar tik ruošiausi eiti į pirmą klasę. Taipogi pramokė važiuoti dviračiu, žvejoti, grybauti, pažinti gamtą, sodo ir daržo gėrybes, supažindino su geografijos, istorijos žiniomis. Kartu dažnai studijuodavome pasaulio žemėlapį: tai labai pravertė užaugus, juk pasaulį likimas lėmė išmaišyti į visas keturias puses. Na, o kai lankiau sporto mokyklą tėtis visada skatino ir palaikė mane, džiaugėsi visais mano medaliais, diplomais ir laimėjimais.“ 

REKLAMA

Pernai per Kalėdas egzotiškoje kelionėje susižadėjusi Solveiga sako retai būnanti Lietuvoje, tad ir ypatingų Tėvo dienos šventės tradicijų neturinti. „Tačiau jeigu pasitaiko atvykti į gimtinę pirmąjį birželio sekmadienį, nuperku gražiausią pauokštę, skanėstų ir lekiu pas tėtį“, – sakė bene žinomiausias lietuvių modelis. Pasak Solveigos, jos tėtis labai mėgsta skaityti, tad knyga jam – geriausia dovana. 

„Savo tėveliams, kuriuos vadinu tik mažybiniu žodžiu, galėčiau dėkoti kiekvieną dieną ir už viską. Jie yra didžiausias turtas mano gyvenime! – net neabejoja operos dainininke Ieva Barbora Juozapaitytė. – Taip jau atsitiko, kad berniukų (be tėvelio) mūsų šeimoje nėra, todėl jis yra apdovanotas vien tik nuostabiomis mergaitėmis: žmona Egle, trimis dukromis: Vaida, Vaiva ir Ieva bei keturiomis pašėlusiomis anūkėmis: Ugne, Saule, Auste ir Adele. Kaip sako mano mamytė: ,,Jis mūsų mūras, siena ir ąžuolas. Šalia jo ir su juo mes esame tokios saugios ir stiprios.” Tai yra tikriausia tiesa, kurią pasididžiuodama sakau visiems ir visada.” Kaip teigia I. Juozapaitytė, ji esanti be galo laiminga turėdama tokį pavyzdį. „Tėvelis – mano autoritetas! Nežinau, ar užtektų visų pasaulio žodžių apsakyti, kokia jam esu dėkinga: už meilę, pasitikėjimą, tikėjimą, pagalbą, patarimus ir viską viską. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes esam tarsi kumštis tiek šeimoje, tiek profesiniame gyvenime. Jis mane išmokė eiti savo keliu pakelta galva, nebijant piktų žmonių kalbų, pasitikėti savimi ir tikėti gėriu. Aš jį labai labai myliu!”, – teigia žinomo operos solisto, Seimo nario Vytauto Juozapaičio dukra. 

Tėvo dieną Juozapaičių šeima visuomet stengiasi minėti visi drauge, dalintis meile bei šiluma. „Anksčiau visuomet aplankydavome savo senelius, tačiau dabar belieka mintimis jiems padėkoti ir nusiųsti gražiausią linkėjimą į dangų. Kol esame gyvi ir sveiki, turime vertinti ir branginti vienas kitą. Tikrai žinau, kad tėvelis jaučia, kaip stipriai myli jį visos šeimos moterys ir mes visada stengiamės tai parodyti”, – teigia I. Juozapaitytė. Pasak dainininkės, pati dovana, kaip materialus dalykas nieko nereiškia, jei į ją nėra sudėta visų šilčiausių jausmų: „Svarbiausia prisiminti ir pasakyti, kokie svarbūs mums yra mūsų tėvai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų