Šį šeštadienį „Gardu Gardu“  vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės sugrįžimą.

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)

Linksmai nusiteikę laidos vedėjai pabandys įsikūnyti į vienus pagrindinių Užgavėnių simbolių: Gian Luca – lašininį ir Ali – kanapinį. O pagal vaidmenis – ir patiekalai. Gian Luca gamins labai sočią, aromatingą, traškia plutele karką. Tai yra nuostabus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Tik kepimas užtruks ilgiau, tačiau ko nepadarysi dėl nuo kaulo byrančios minkštos mėsos.

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

O kai Užgavėnės be blynų. Ali pristatys įspūdingus prancūziškus Siuzetės blynelius su apelsinų padažu. Sakoma, kad šis patiekalas atsirado visai netyčia – užsiliepsnojus padažui. Ir taip nuo XIX a. šie blyneliai tradiciškai yra patiekiami apšlaksčius apelsinų likeriu ir padegus.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Karka su daržovėmis:

 

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Jums reikės:

  • 800-1000 g kiaulienos karkos
  • 1 morkos
  • 2 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 rozmarino šakelių
  • 1 šalavijo šakelės
  • Prieskonių kiaulienai
  • 1 kg bulvių

Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.

REKLAMA

Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti blenderio pagalba kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudono sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti.

Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.

Prancūziški Siuzetės blyneliai

 

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Lietiniams blyneliams reikės:

  • 55 g sviesto
  • 300 g pieno
  • 100 g miltų
  • 3 kiaušinių

Padažui reikės:

  • 1 didelio apelsino
  • 80 g vandens
  • 100 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 50 g apelsinų likerio

Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos.

Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.

Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais.

Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti 4 blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu. Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis šių blynelių pateikimas. Rekomenduojama valgyti su ledais.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Justė Arlauskaitė-Jazzu (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)
Dainininkės Justės Arlauskaitės-Jazzu pristatinėti jau nebereikia. Jos vardą ir skambias dainas moka kone kiekvienas lietuvis, o nemaža dalis jų yra apsilankę ir gražiame jos ...
Žaidimas „galvOK“ (nuotr. Organizatorių)
TV3 televizijos eteryje šeštadieniais rodomas įtraukiantis, ekspresyvus ir linksmas šou „galvOK“. Laidos rengėjai žiūrovams paruošė daug įdomių, ...
Savaitgaliui – gardūs ir sotūs, nesaldūs pyragai (nuotr. Organizatorių)
Ar yra toks svogūnų patiekalas, kurio neatsisako net svogūnų nemėgstantys? Tikrai taip – svogūnų pyrago atsisakytų retas. Gaminant svogūnai karamelizuojami ir nelieka aitrumo, ...
Jurga Šeduikytė (Fotobankas)
Dainininkė Jurga Šeduikytė neseniai apsilankė populiarioje TV3 laidoje „Gero vakaro šou“, kurioje vedėjams – Mindaugui Stasiuliui ir Justinui Jankevičiui – atskleidė ne tik ...
Jonas Vozbutas su mama Rasa (tv3.lt fotomontažas)
14-metis Jonas Vozbutas iš Mažeikių Lietuvoje tapo jau tikra legenda. Akordeonu grojantis berniukas ne tik skina pergales įvairiausiuose konkursuose, bet ir yra pelnęs „Metų ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų