Šį šeštadienį „Gardu Gardu“  vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės sugrįžimą.

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu (nuotr. Organizatorių)

Linksmai nusiteikę laidos vedėjai pabandys įsikūnyti į vienus pagrindinių Užgavėnių simbolių: Gian Luca – lašininį ir Ali – kanapinį. O pagal vaidmenis – ir patiekalai. Gian Luca gamins labai sočią, aromatingą, traškia plutele karką. Tai yra nuostabus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Tik kepimas užtruks ilgiau, tačiau ko nepadarysi dėl nuo kaulo byrančios minkštos mėsos.

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

O kai Užgavėnės be blynų. Ali pristatys įspūdingus prancūziškus Siuzetės blynelius su apelsinų padažu. Sakoma, kad šis patiekalas atsirado visai netyčia – užsiliepsnojus padažui. Ir taip nuo XIX a. šie blyneliai tradiciškai yra patiekiami apšlaksčius apelsinų likeriu ir padegus.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Karka su daržovėmis:

 

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Jums reikės:

  • 800-1000 g kiaulienos karkos
  • 1 morkos
  • 2 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 rozmarino šakelių
  • 1 šalavijo šakelės
  • Prieskonių kiaulienai
  • 1 kg bulvių

Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.

REKLAMA

Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti blenderio pagalba kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudono sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti.

Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.

Prancūziški Siuzetės blyneliai

 

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Užgavėnėms - soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

Lietiniams blyneliams reikės:

  • 55 g sviesto
  • 300 g pieno
  • 100 g miltų
  • 3 kiaušinių

Padažui reikės:

  • 1 didelio apelsino
  • 80 g vandens
  • 100 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 50 g apelsinų likerio

Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos.

Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.

Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais.

Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti 4 blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu. Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis šių blynelių pateikimas. Rekomenduojama valgyti su ledais.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
„X faktorius #IšNamų“ (tv3.lt fotomontažas)
Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovų laukia įspūdingas koncertas – „X faktorius #IšNamų“! Tiesioginės transliacijos metu ryškiausi populiariausio Lietuvoje muzikinio projekto ...
„Matijas ir Maksimas“  (nuotr. Organizatorių)
2015 metais 20-ąjį festivalį „Kino pavasaris“ atidarė kino vunderkindu vadinamo kanadiečio Xavier Dolano filmas „Mamytė“ (Mommy), jis tais metais išrinktas ir žiūroviškiausiu ...
Stasiulytės talentas nepaliko abejingų: meistriškai suvaidino Vytautą Šustauską
„Auksinių svogūnų“ apdovanojimuose šiemet prisiminti geriausi paskutinių penkių metų pasirodymai. Laidos vedėjai Arūnas Valinskas ir Justinas Jankevičius vienareikšmiškai ...
Vaigauskai ir Deividas Meškauskas (tv3.lt fotomontažas)
Jau kitą pirmadienį, balandžio 6 d. TV3 eteryje pasirodys nauja juokų, pokštų ir geros nuotaikos laida –  „#IšNamų“. Laidos vedėjai – išskirtiniu humoru pasižymintys ...
Vaigauskai įvardijo didžiausią Verygos klaidą
Legendiniai įsimylėjėliai – Orestas ir Džilda Vaigauskai – šiemet „Auksinių svogūnų iškilmėse apžvelgė svarbiausias šalies politines aktualijas, o karčios jų kritikos sulaukė ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų