Pačioje nuotaikingiausioje kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmins ir stebins šefai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas.

Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu (nuotr. Organizatorių)

Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu (nuotr. Organizatorių)

 Šį kartą konditerijos meistras Ali nukels į rytus ir gamins sniego baltumo labai saldų desertą su riešutais – nuga. Kas yra keliavęs po šiuos kraštus, tikrai yra jį ragavęs. Jam nereikės daug ingredientų ar gaminimo etapų, tačiau reikia labai tiksliai laikytis nurodymų.

Tradiciškai nuga iš abiejų pusių būna padengta valgomu vafliniu ar ryžių popieriumi, tačiau kadangi jo labai sunku rasti Lietuvoje, Ali parodys, kaip išsiversti be jo.

Gian Luca pasiūlys patiekalą savaitgalio rytams – omleto vyniotinį. O savaitgalio dėl to,  kad jis yra skirtas rytams, kuomet nereikia niekur skubėti ir galima skirti laiko gamybai bei pasimėgavimui pusryčiais. Gian Luca siūlomas receptas yra tikrai nekasdieniškas ir nustebins tiek vaizdu, tiek skoniu.

Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu:

 

Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu

Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu

Omleto biskvitui reikės (34x27 cm): •    8 kiaušinių •    80 g tarkuoto parmezano sūrio  •    100 g rikotos sūrio •    Alyvuogių aliejaus  •    Džiovintų krapų •    Druskos •    Pipirų Įdarui reikės: •    400 g rikotos sūrio •    300 g špinatų •    2 šakelių čiobrelio •    1 česnako skiltelės •    Druskos •    Pipirų •    Alyvuogių aliejaus    

REKLAMA

Kiaušinius išplakti su parmezano sūriu, druska ir pipirais. Per sietelį pertrinti rikotos sūrį ir sumaišyti su kiaušinio plakiniu. Į kepimo formą įdėti kepimo popierių, kad pasidengtų visi kraštai ir supilti kiaušinių masę. Ant viršaus užberti šiek tiek džiovintų krapų. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje apkepti česnako skiltelę, kad aliejus įgautų skonio. Į keptuvę sudėti špinatus, užberti druskos ir kepti, kol suminkštės, tačiau spalva išliks ryškiai žalia. Tuomet sudėti į sietelį ir paspausti, kad išbėgtų skystis. Špinatus susmulkinti su trintuvu.  Įdarui skirtą rikotos sūrį pertrinti per sietelį ir sumaišyti su smulkintu čiobreliu, druska ir pipirais.

Ant iškepusio omleto tepti rikotos įdarą, tuomet špinatų įdarą ir vynioti kaip vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis ir jau galima ragauti.

Nuga su riešutais

 

Saldus nuga desertas su riešutais

Saldus nuga desertas su riešutais

Jums reikės: •    200 g vandens •    500 g cukraus •    175 g skystos gliukozės •    2 kiaušinių baltymų •    Vanilės ekstrakto •    100 g migdolų riešutų •    100 g lazdyno riešutų •    80 g pistacijų    

Saldus nuga desertas su riešutais

Saldus nuga desertas su riešutais

Apskrudinti visus riešutis iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Nuo lazdyno riešutų pašalinti luobelę.

REKLAMA

Į prikaistuvį supilti vandenį, cukrų ir skystą gliukozę. Virti iki 140 °C temperatūros.

Į plakimo katiliuką įmušti du kiaušinio baltymus ir plakti iki putų. Tuomet jau galima pradėti pilti sirupą. Svarbu jį pilti plona srovele katiliuko kraštu ir plakti iki baltos masės, kuri turi būti skystesnė, nei morengas. Gautą masę sumaišyti su riešutais.

Formą dėti ant kepimo popieriaus, šonus aptepti alyvuogių aliejumi ir įdėti kepimo popieriaus juostelę, kad padengtų kraštus ir priliptų. Supilti visą masę ir sulyginti paviršių su lopetėle, sušlapinta vandeniu.

Palaikyti, kol sustings. Geriausia per naktį.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
 Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį (nuotr. stop kadras)
Sekmadienį TV6 laidos „Praeities žvalgas“ vedėjas Šarūnas Jasiukevičius žiūrovus kvietė į kelionę po apleistą Estijos pionierių stovyklą. Žlugus SSRS pionierių stovyklos tapo ...
Karina Krysko (Fotobankas)
Vienos labiausiai praėjusiais metais aptarinėtų skyrybų buvo dainininkės Karinos Krysko ir jos mylimojo šokėjo Sauliaus Skambino. Vis dėlto šokėjas atviras – apie tai, kad ...
Interjero dizainerės kurtas butas nustebins ne vieną: sulaukė netikėto kliento prašymo
Neretai interjero dizaineriai susiduria su netradiciniais užsakovų pageidavimais, tačiau noras, kurį išgirdo dizainerė Evelina Liutkevičė nustebintų daugelį kūrėjų. Būsto ...
Rick Moranis (nuotr. SCANPIX)
Pastaruoju metu vis daugiau senųjų juostų žvaigždžių grįžta ir vėl. Neseniai paskelbta, kad laukia serialo „Draugai“ tęsinys, o štai dabar apie grįžimą paskelbė ir kitas vaikų ...
Vaida Genytė (nuotr. stop kadras)
Svorio pokyčiai įprastai džiaugsmo visai nesuteikia. Kol vienas ar du papildomi kilogramai dar neerzina, keliolika ar net keliasdešimt jų gali rimtai apkartinti kasdienybę. ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų