REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Akimirkos iš „Fėjų slėnio“

Trečiadienio popietę fantazijų ir kūrybos namai „Fėjų slėnis“ pakvietė į oficialią atidarymo šventę. Paslaptingas fėjų pasaulis sudomino ir žinomas mamas su atžalomis. Svečių laukė interaktyvus spektaklis, kelionė į fėjų slėnį ir kūrybinės dirbtuvės.

30

Trečiadienio popietę fantazijų ir kūrybos namai „Fėjų slėnis“ pakvietė į oficialią atidarymo šventę. Paslaptingas fėjų pasaulis sudomino ir žinomas mamas su atžalomis. Svečių laukė interaktyvus spektaklis, kelionė į fėjų slėnį ir kūrybinės dirbtuvės.

REKLAMA

Ši magija alsuojanti vieta sukurta pagal rašytojos ir lėlininkės Editos Lei knygas „Laiškas fėjai“, „Fėjų muzika“, „Miglų slėnio Fėjų pasakos“ ir „Miglų slėnio Fėjų burtai“, rašoma pranešime spaudai.

Visus knygų herojus galima išvysti 300 kvadratinių metrų erdvėje, primenančioje pasakišką mišką. Lėlės, jų namai ir kitos detalės yra rankų darbo kūriniai, sužavintys savo trapumu ir paslaptingumu. Fėjų slėnyje apsilankę mažieji skaitytojai gali gyvai susipažinti su knygų puslapiuose sutiktais personažais, pamatyti, kaip realiai atrodo jų mėgstamiausi veikėjai.

Vilniuje, įsikūrusiame „Fėjų slėnyje“ apsilankė dainininko Donato Montvydo žmona Veronika Montvydienė su dukra Adele, atlikėja Anžela Adamovič-Gečienė su sūneliu Žaku, serialų aktorė Skaistė Vievesė su sūneliu Vėju, tinklaraštininkė Sotera Šveikauskaitė ir kitos mamos.

REKLAMA
REKLAMA

Spektaklio metu slėnio pasakotojas pakvietė į kelionę. Svečiai leidosi į nuotykį, kurį išgyveno knygų herojai. „Fėjų slėnyje“ vaikams prieš akis atsivėrė fantazijų pasaulis, skatinantis jų pačių kūrybiškumą. Keliaudami miško labirintu renginio svečiai pamatė savo nameliuose ir kiemuose bruzdančias fėjas, puotaujančius gnomus, urvuose besislepiančius drakonus. Šio spektaklio tikslas – atverti vaikams vartus į fantazijas ir svajones, parodyti, magijos ir stebuklų pasaulį.

REKLAMA

Renginyje su keturių mėnesių sūnumi apsilankiusi S. Vievesė juokėsi, kad šį kartą pramoga buvo įdomesnė jai nei vaikui. Moteris prisiminė, kad prieš tapdama profesionale aktore, ilgą laiką dirbo animatore, linksmindavo vaikus. Dabar apsilankyti tokiuose renginiuose Skaistei visada smalsu ir įdomu. Kol kas Vėjui įdomiau su mama vartyti ryškiaspalves knygas nei klausytis jos sekamų pasakų. Skaistė labai mėgsta sūnui dainuoti, tą daro čiūčiuodama ar plaudama indus.

„Mūsų gyvenimas kaip miuziklas. Kol kas Vėjas dar nesutelkia dėmesio, jam reikia judėti, būti ant rankų. Skaityti pasakų nebelieka laiko, palikime jas vėlesniam amžiui“, – pasakojo S. Vievesė.

REKLAMA
REKLAMA

Fėjų slėnio atidarymo nepraleidusi V. Montvydienė negailėjo komplimentų šiai vietai. Renginio viešnia teigė, kad ši pramoga įdomi ne tik vaikams, bet ir jų tėvams. Moteris pasakojo, kad jos atžalos labiausiai mėgsta klasiką – brolių Grimų pasakas. Veronika juokėsi, kad skaitydama vaikams ji pati susipažino su naujomis ir prisiminė pamirštas pasakas.

„Vaikai kol kas yra tokiame amžiuje, kai tą pačią pasaką prašo pasekti šimtąjį kartą... Tai jiems yra labiau ritualas. Vaikams patinka, kai siužetas kartojasi, jie vis susitinka su tais pačiais veikėjais. Turime vieną knygą, iš kurios prieš miegą išsirenka po pasaką. Galiu net nesiūlyti jokios kitos... Pasaka apie Raudonkepuraitę nugalės visus kitus kūrinius“, – juokėsi V. Montvydienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų