REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
30 centimetrų bulvytės Palangoje (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Palangoje kiekvieną sezoną kurorto lankytojus vilioja įvairios naujienos, kurių galima paragauti. Visi prisimena dar ne taip seniai nusidriekusias eiles prie burbulinių vaflių, kuriose reikėjo praleisti kone valandą, tačiau šiemet Palangą valdo naujovė – ilgiausios bulvytės.

14

Palangoje kiekvieną sezoną kurorto lankytojus vilioja įvairios naujienos, kurių galima paragauti. Visi prisimena dar ne taip seniai nusidriekusias eiles prie burbulinių vaflių, kuriose reikėjo praleisti kone valandą, tačiau šiemet Palangą valdo naujovė – ilgiausios bulvytės.

REKLAMA

Basanavičiaus gatvėje kiekvieną pavakarę būriuojasi minios žmonių, norinčių paragauti net 30 centimetrų bulvyčių. Atrodo, kad tai yra toks paprastas ir beveik kiekvienoje kavinėje ar užkandinėje paruošiamas patiekalas, tačiau čia jis sulaukia išskirtinio dėmesio.

Vos tik įžengus į Basanavičiaus gatvę iškart pastebime, kur yra pati ilgiausia stovinčių žmonių eilė. „Ilgiausios 30 centimetrų bulvytės“ – toks užrašas puikuojasi prie nedidelio kioskelio, o pavakarę nusidriekusi eilė tik paliudija, jog čia – naujas sezono hitas.

Stojame į eilės galą ir pasiruošiame laukti tiek, kiek reikės. Laiko turime, saulė dar nenusileis, todėl nesukame galvos dėl išrankių klientų, nesugebančių pasirinkti padažo, kuriuo bus aplietos bulvytės. Praeina 10 minučių ir mes tampame laimingaisiais, kurie žengia į eilės priekį ir pateikia savo užsakymą.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, čia galite įsigyti tik bulvyčių – nei mėsainių, nei kebabų čia negausite. Porcija, kurią sudaro maždaug 15 30 centimetrų ilgio bulvyčių, kainuoja 3,50 Eur. Prie bulvyčių galite pasirinkti ir padažą – jų čia yra šeši: pikantiškas, česnakinis, aštrus „Chipotle“, saldžiarūgštis, kečupas ir BBQ.

REKLAMA

Kioskelis priklauso 27-erių Karoliui Nenartoniui su žmona Kamile, kurie pirmąjį savo verslą pajūryje atidarė dar pernai – pora pradėjo pardavinėti tailandietiškus ledus, o vėliau nusprendė atidaryti vietą, kurioje bus ilgiausios kurorte bulvytės.

Užsisakius bulvyčių, matome, kaip pardavėja paima masės, panašios į bulvių košę. Pasirodo, kad tai – miltelių pavidalu iš Olandijos atkeliavusi masė, kuri tiekiama visame pasaulyje. Vėliau 30 centimetrų ilgio bulvytės panardinamos į karštą aliejų, o po kelių minučių jau yra paruoštos valgyti.

REKLAMA
REKLAMA

Pati Kamilė tv3.lt tvirtino, kad šia idėja jie susižavėjo besisvečiuodami Honkonge. Pamatę tokias bulvytes nusprendė jas pargabenti ir į Lietuvos pajūrį. 

„Mums, kaip bulvyčių mėgėjams, vos tik paragavus jos paliko gerą įspūdį ir iškart pagalvojome, kad tai yra būtent tai, ko ieškojome. Tokių bulvyčių fanatų, kaip mes, Lietuvoje tikrai netrūksta“, – šyptelėjo moteris.

Kamilė taip pat kur kas detaliau papasakojo apie gamybos procesą: „Speciali suformuota bulvių masė kepama gruzdintuvėje, pagardinama prieskoniais ir padažu. Jos nėra permirkusios aliejuje, nes dirbome su maisto technologais ir derinome padažų skonius, sužinojome, kaip tinkamai jas iškepti, kad nebūtų aliejingos“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiteiravus, kaip sekasi vystyti verslą Palangoje, Kamilė kalbėjo labai optimistiškai ir sakė, kad kurorto lankytojus įvairios naujienos visuomet sudomina.

„Palangą pasirinkome dar praėjusiais metais, nusprendę atidaryti ledų kioskelį. Praeitas sezonas buvo sėkmingas – atsipirko visa įranga ir šiais metais jau yra lengviau. Iš Palangos trauktis neketinome, o norėjome jos lankytojus nustebinti ir šiais metais, manau, kad mums pavyko. Bulvytės labai nusisekęs produktas eilė beveik nuo ryto iki vakaro, jos labai perkamos ir mėgstamos. Žmonės atstovi eilėje valandą ir taip po kelis kartus. Pati šio sezono pradžia buvo labai sunki, Palangoje beveik nebuvo poilsiautojų, buvo labai prastas oras. Mes jau buvome sunerimę bet visi palangiškiai sakė laukti liepos vidurio. Tai, kaip sakė vietiniai, taip ir nutiko. Atėjus liepai reikalai ne tai, kad pasitaisė, o mes tiesiog nespėjame dirbti“, – džiaugėsi Kamilė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų