REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Triufelius esu bandžiusi gaminti tik vieną kartą. Ir, beje, labai nesėkmingai. Antras mėginimas savo eilės laukė labai ilgai. Ir štai jis.

REKLAMA
REKLAMA

Jau seniai, nuo "Kepėjų be stabdžių" sausio mėnesio iššūkio, kai pamačiau, kaip dailiai atrodo žalieji macaroons, pasakiau sau, kad būtinai nusipirksiu matcha (žalios arbatos miltelių). Tačiau ilgai jų negavau, po to pasimiršo viskas, ir štai, pagaliau aš jų turiu.

REKLAMA

Susižavėjau štai šiuo receptu ir kibau į darbą:

Naudojau:


  • ~125ml riebios grietinėlės

  • ~150g juodojo šokolado

  • porą šaukštų klevų sirupo

  • šaukštą rudojo cukraus

  • keletą šaukštelių matcha miltelių (porą triufelių masei ir porą apvoliojimui)


 

Gaminta buvo taip:



Grietinėlę užverdam puode, pilam klevų sirupą, cukrų, pridedam šokoladą, matcha miltelius, maišom, kol gauname vientisą masę. Paliekam atvėsti. Po kokios valandikės pilam po šaukštelį masės ant kepimo popierium iškloto indo ir dedam į šaldytuvą ar šaldiklį. Aš dėjau į šaldiklį. Svarbu neperšaldyt (kaip vos nenutiko man). Taigi, vis patikrinam, ar masė pakankamai standi. Kai tokia tampa, imamės darbo. Greitai suteikiam triufeliams formą, apvoliojam likusiuose matcha milteliuose. Aš kai kuriuos apvoliojau cinamono milteliuose - taip pat tiko.

Rezultatu esu patenkinta. Prieš tai niekad nesu ragavus žalios arbatos miltelių, juolab nesu jų niekur naudojus. Pirmas blynas neprisvilo.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų