REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Sumuštinis su vištiena (nuotr. Organizatorių)

Šį kartą TV3 laida „La maistas“ buvo skirta itin dažnam ir populiariam patiekalui – sumuštiniui. Tačiau, kaip visada, laidos šefai Tomas ir Vylius pasiūlys netikėtų, įdomių interpretacijų.

4

Šį kartą TV3 laida „La maistas“ buvo skirta itin dažnam ir populiariam patiekalui – sumuštiniui. Tačiau, kaip visada, laidos šefai Tomas ir Vylius pasiūlys netikėtų, įdomių interpretacijų.

REKLAMA

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins sumuštinį su šaltiena ir juoda duona bei sumuštinį su kepta vištiena ir Provanso žolelėmis.

„Visi žino, kas šaltiena ir juoda duona yra puikus derinys. Bet sumuštiniams panaudojau ir kitus ingredientus, pavyzdžiui, vietoj krienų – wasabi majonezas, suteikiantis rytietišką skonį. Norėčiau akcentuoti du dalykus: pirma – šaltieną reikia virti labai žemoj temperatūroj kokias 6–8 val. ir susidariusį riebalą nuimti“, – patarė profesionalus virtuvės šefas.

Kitas jo patiekalas – karštas sumuštinis su kvietine duonele ir ant medinės lentelės kepta vištienos krūtinėle. „Vietoj sviesto naudosiu varškės kremus – karvės ir ožkos“, – kaip suteikti naujų skonių sumuštiniams patarė Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas laidos šefas, grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius paruoš sotų sumuštinį su faršu ir barbekiu padažu.

„Sumuštiniui naudoju jautienos faršą, bet galit naudoti ir kiaulienos, tik žiūrėkit, kad nebūtų per riebus. Taip pat naudosiu saldžias garstyčias. Sumuštinis turi būti sultingas“, – apie savo patiekalą kalbėjo Vylius.

REKLAMA

Sumuštinis su jautienos faršu ir barbekiu padažu

Šis amerikietiškas, kilęs iš Teksaso sumuštinis labai paprastai paruošiamas, bet neįtikėtinai gardus.

Sumuštiniai su kepta vištiena ir provanso žolelių padažu

Gaivūs, šilti, labai gardūs ir žaismingai spalvingi sumuštinukai patiks visiems šeimos nariams. Labai paprasta paruošti.

Ruginės duonos sumuštinis su šaltiena, traškiais marinuotais svogūnėliais ir wasabi majonezu

Šaltiena ir juoda duona - nuostabiai gardus derinys, bet panaudojus šiek tiek neįprastų ingredientų, skonis dar labiau sužavės ir nustebins kiekvieną ragaujantį. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų