Pasak tarnybos, patikrinimo dieną pietums buvo ruošiami vištienos kukuliai su morkomis, kvietinių kruopų košė ir burokėlių salotos. Remiantis valgiaraščiu, 6–10 metų vaikų porcijoje turėjo būti 70 g kukulis, 100 g košės ir 100 g burokėlių, tačiau pasvėrus porcijas nustatyta, jos moksleiviams buvo patiektas 54 g kukulis, 60 g košės ir 32 g burokėlių, o 11 metų ir vyresniems vaikams vietoj 90 g kukulis svėrė vidutiniškai 71,8 g.
„Be to, ruošiant maistą buvo naudojami ne visi ingredientai – vietoj receptūroje numatytų 13 kiaušinių panaudoti tik 2, papildomai į patiekalą buvo įdėta batono, kuris pagal receptūrą nėra numatytas“, – rašoma tarnybos pranešime.
Be to, patikrinimo metu nustatyta, kad maistas buvo ruošiamas ne pagal viešai skelbiamą, o pagal kitą, nepatvirtintą valgiaraštį.
„Tiekiamų šaltų užkandžių sąrašas nebuvo suderintas su vaikų tėvais ar globėjais, kaip to reikalauja vaikų maitinimo organizavimo taisyklės. Fiksuota, kad naudoti nekokybiški produktai: pageltę minkšti ilgavaisiai agurkai, o raudonieji burokėliai – su puvimo požymiais“, – pažymi VMVT.
„Daržovių tvarkymo vietoje rasta patiekalų gamyboje nenaudojamų įrankių ir neatskirti žalios mėsos peiliai. Netinkamai buvo tvarkomi šalutiniai gyvūniniai produktai, t. y. gyvūninės kilmės maisto produktų atliekos – inspektoriams buvo paaiškinta, jog dalis jų dedama į kibirus, kuriuos išsiveža nežinomi asmenys“, – priduriama pranešime.
Apie patikrinimo rezultatus VMVT informuos Šiaulių miesto savivaldybę. Dėl padarytų pažeidimų pradėta administracinio nusižengimo teisena, atsakingiems asmenims bus taikoma administracinė atsakomybė.



