• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarienė prabangiame restorane gerokai patuština piniginę... Išskirtinės kokybės maisto produktai bei taurūs vynai turi savo vertę, tačiau pasaulyje yra patiekalų bei gėrimų, kurių kainos tiesiog šokiruoja. Ar arbūzas už 5 tūkst. eurų nepasirodytų sprangus? Ar galėtumėte mėgautis šokoladiniu desertu už daugiau nei 22 tūkst. eurų? Ar nesudrebėtų ranka atkemšant 90 tūkst. eurų įvertintą vyno butelį?

Vakarienė prabangiame restorane gerokai patuština piniginę... Išskirtinės kokybės maisto produktai bei taurūs vynai turi savo vertę, tačiau pasaulyje yra patiekalų bei gėrimų, kurių kainos tiesiog šokiruoja. Ar arbūzas už 5 tūkst. eurų nepasirodytų sprangus? Ar galėtumėte mėgautis šokoladiniu desertu už daugiau nei 22 tūkst. eurų? Ar nesudrebėtų ranka atkemšant 90 tūkst. eurų įvertintą vyno butelį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pizza Royale 007“ (3800 EUR)

Italų kilmės šefui Domenico Crolla kilo originali idėja - vyras nusprendė pagaminti pačią brangiausią picą pasaulyje. Italijoje šis patiekalas ilgą laiką buvo didelė varguolių virtuvės dalis, kadangi miltinį blyną su keletu pigiausių ir paprasčiausių ingredientų galėjo įpirkti kiekvienas. Žinoma, „Pizza Royale 007“ prieinamumas ir skonis nė iš tolo neprimena neapolietiško gatvės maisto.

REKLAMA

Prabangioji pica gaminama su konjake marinuota omarų mėsa, šampane išmirkytais ikrais, rūkyta lašiša, stirniena, „Prosciutto“ kumpiu, o jos viršus apiberiamas valgomuoju auksu.

„Fleurburger 5000“ (4500 EUR)

Mėsainiai - visame pasaulyje populiarus, skanus ir sotus valgis, kurio kaina įprastai neviršija 10 eurų, tačiau nuvykę į lošimų sostine vadinamą Las Vegasą (JAV) galėtumėte paragauti kelis šimtus kartų brangesnės šio patiekalo versijos.

REKLAMA
REKLAMA

Prabangieji mėsainiai ruošiami su marmurinės jautienos paplotėliais. Japonijoje ištobulinta vagiu veislės galvijų auginimo bei priežiūros technika užtikrina išskirtinį jautienos skonį, minkštumą bei sultingumą. Ūkyje gyvena vos 5-15 karvių, kurios kasdien masažuojamos, skambant muzikai, šeriamos tik rinktine žole, girdomos alumi, siekiant pagerinti apetitą. „Fleurburger 5000“ sudėtyje yra ir daugiau prabangių ingredientų - juodųjų trumų bei žąsų kepenėlių pašteto. Tiesa, užsisakę prabangųjį mėsainį taip pat gauna ir butelį 1995-ųjų „Petrus“ vyno iš Bordo (Prancūzija) bei dvi „Ichendorf“ taures, kurios vėliau atsiunčiamos paštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Densuke“ juodasis arbūzas (5500 EUR)

Arbūzų kaina sezono metu tikrai nėra įspūdinga - daugelis kasdien mėgaujasi šiais sultingais ir saldžiais vaisiais, tačiau „Densuke“ rūšies juodieji arbūzai - didžiulė prabanga.

Šie arbūzai auginami tik šiaurinėje Hokaido salos (Japonija) dalyje, o per metus užauginama tik iki 10000 vaisių, parduodamų aukcione. Įprastai daugiausiai sumokama už pirmąjį sunokusį vaisių, tačiau ir vėliau nuskintųjų kaina priverčia išsižioti. „Densuke“ arbūzai dailiai įpakuojami ir tradiciškai dovanojami, o jų ragavusieji teigia, kad šie vaisiai ypatingai tvirti, traškūs ir saldūs.

REKLAMA

„Egon Muller-Scharzhof Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese“ (nuo 7000 iki 19300 EUR)

Mozelio regione (Vokietija) pagamintas saldus baltasis vynas yra vienas brangiausių ir geriausių pasaulyje. „Egon Muller“ vyninei priklausančiuose vynuogynuose Riesling veislės vynuogės užkrečiamos kilniuoju pelėsiu (lot. Botrytis cinerea).

Kilniojo pelėsio paveiktos vynuogės susitraukia ir primena razinas, jose lieka mažai vandens, tačiau daug cukraus, tad vyndariai paruošia saldų, medumi, karamele, abrikosais ir persikais kvepiantį vyną.

REKLAMA

„Yubari“ karališkasis melionas (20500 EUR)

Melionai - tiek desertų, ledų, tiek ir sūrių užkandžių gamyboje naudojami vaisiai, kurių kaina, nors ir kiek didesnė, nei Lietuvoje auginamų vaisių, bet nėra šokiruojanti. Šie melionai, kaip ir prabangieji „Densuke“ arbūzai, auginami tik Hokaido saloje (Japonija).

„Yubari“ vertinami dėl jų retumo (šiuos vaisius augina ir aukcionuose parduoda tik 200 ūkių) bei dėl ypatingo skonio - jie labai saldūs, tačiau taip pat juntamas įvairių prieskonių poskonis. Nedideli, nelabai dailūs vaisiai parduodami kiek pigiau, tačiau įprastai jie pjaustomi riekutėmis, tačiau geriausi veislės atstovai perkami tik kaip išskirtinė dovana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Almas“ ikrai (22300 EUR)

Net ir prekybos centre parduodami ikrai vidutines pajamas gaunančiam žmogui yra prabangos prekė, o patys brangiausi, didžiojo eršketo (lot. Huso huso) ikrai - tikras delikatesas.

„Almas“ ikrai išgaunami iš Kaspijos jūroje gyvenančių didžiųjų eršketų, kurie savo vaisingą amžių pasiekia tik sulaukę 60-100 metų. Surinkti ikrai, lyg geriausias vynas, brandinami 20 metų ir tik tuomet supakuojami į auksines skardines.

„Frrrozen Haute Chocolate“ (22300 EUR)

Prabangiame restorane „The Serendipity 3“ Niujorke (JAV) galima paragauti net keleto labai brangių patiekalų - konditeriai kepa vienus iš brangiausių pasaulyje pyragų ir plaka gerokai piniginę patuštinančius kokteilius, tačiau jie labiausiai didžiuojasi karštu šokoladu „Frrrozen Haute Chocolate“.

REKLAMA

„Gineso“ rekordų knygoje besipuikuojantis desertas gaminamas iš aukščiausios kokybės kakavos ir pieno, gardinamas ir puošiamas valgomuoju auksu bei brangiausiu šokoladiniu triufeliu pasaulyje „La Madeline au Truffe“. „Frrrozen Haute Chocolate“ tiekiamas auksinėje, deimantais puoštoje taurėje, o norintys pasimėgauti šiuo desertu turi jį užsisakyti prieš dvi savaites.

„Domaine de la Romanee-Conti Montrachet Grand Cru“ (nuo 4000 iki 35700 EUR)

Kot d'Oro departamente, Prancūzijos rytuose, Burgundijos regione gaminami vieni geriausių pasaulyje vynų. Bono miesto, vadinamo Burgundijos vyno sostine, apylinkėse spaudžiamas Chardonnay pasižymi išskirtiniu skoniu ir aromatu.

REKLAMA

Šis gėrimas vertinamas visame pasaulyje bei nuolat laimi prestižinius apdovanojimus, o vyno žinovai juo siūlo mėgautis su tokiais pat prabangiais patiekalais - moliuskais, krabais ar omarais.

„Petrus“ (nuo 2400 iki 90400 EUR)

„Petrus“ ūkyje, Pomerolio apeliacijoje, Bordo regione (Prancūzija) spaudžiamas išskirtinis Merlot vynuogių vynas.

Šis raudonasis vynas pelnytai laikomas švelniausiu ir mažiausiai taninų turinčiu Bordo regiono raudonuoju vynu. Ekspertai pataria jį derinti su liesa jautiena ar elniena.

Albos trumas (143300 EUR)

Baltieji trumai (lot. Tuber trumale) – šiaurės Italijos riešutmedžių miškuose, po žeme augantys grybai, kurie yra brangiausias delikatesas visame pasaulyje. Vertingi grybai renkami tik spalio - gruodžio mėnesiais, o juos užuodžia ir aptinka specialiai dresiruoti šunys arba kiaulės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltieji trumai pakankamai reti, dažniausiai užauga graikinio riešuto ar bulvės dydžio, tačiau patys brangiausi grybai gali sverti net iki 1 kilogramo. Trumai pasižymi išskirtiniu, specifiniu skoniu ir muskuso aromatu, švieži grybai raikomi labai plonomis plokštelėmis ir valgomi švieži, jais pagardinami omletai, paštetai, makaronų patiekalai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų