• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Noriu dalintis su žmonėmis džiaugsmu valgyti“, - sako kulinarinės knygos ir kulinarinio dienoraščio internete autorė Agnė Jagelavičiūtė, nuo naujojo LNK sezono dirbsianti premjerinio šou „Skonis“ teisėja.

„Noriu dalintis su žmonėmis džiaugsmu valgyti“, - sako kulinarinės knygos ir kulinarinio dienoraščio internete autorė Agnė Jagelavičiūtė, nuo naujojo LNK sezono dirbsianti premjerinio šou „Skonis“ teisėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasimatykime virtuvėje“ knyga ir dienoraščiu išgarsėjusi Agnė savo profilyje „Facebooke“ nepateikia receptų kaip dabar madinga, o dalinasi idėjomis su tais, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje. Maisto kultūra Agnei įskiepyta nuo pat vaikystės – jų šeimai bent kartą per dieną buvo privalu susitikti prie bendro stalo, o tėčiui iškepti Velingtono kepsnį buvo vienas juokas. Dar būdama maža mergaitė Agnė pusrytinius blynelius cukraus pudros patale su šviežia gervuogių uogiene gaudavo į lovą – taip pamažu išmoko pamilti virtuvę ir kulinariją. Didžiausio kulin

REKLAMA

arinio šou teisėja tapsianti Agnę darsyk pakartoja virtuvės guru Gordono Ramsey pasakytą mintį, kad gaminti gali visi. „Savo komandoje norėčiau matyti ir mamą, kuri iki beprotybės ištobulino keksiukų kepimą, ir mažulyčio šeiminio restoranėlio kur nors Jurbarke šefą. Gal abu svajoja apie didelę virtuvės virtuozo karjerą. Tai šansas abiems, ir aš laukiu tokių žmonių šiame naujos kartos LNK šou“, - sako Agnė.

„Norėčiau savo komandoje išradingų drąsių ir ... greitai gaminančių žmonių. Aš visada stengiuosi gaminti lėtai, bet man neišeina. Todėl niekada nekepu Romo bobų, nes jas gaminant negali lakstyti po namus, trankyti durimis ir šokti. Seniau kaime moterys prieš kepdamos Romo bobas pirma iš gryčios vaikus išvarydavo“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Agnės, „Skonyje“ ji labiausiai kreips dėmesį š išmonę. „Visų pirma patiekalas turi atrodyti gražiai, jame turi būti įdėta išmonės. Man nerūpi snobiški dalykai. Gražiausia tada, kai žmogus iš paprastų dalykų gali sukurti stebuklą. Todėl aš nevertinu Serrano kumpio labiau už lietuvišką kiaulienos kumpį. Man vienodai aukštas lygis ir „Noma“ restoranas Kopenhagoje, į kurį patekti eilėje laukiau ištisus metus, ir močiutės kotletukai su gelsve“.

Virtuvės gurmanė Agnė sako neturinti firminio patiekalo. „Firminis patiekalas, mano galva, reiškia tai, kad žmogus nėra atsipalaidavęs virtuvėje. „Ką gaminsiu, visada sugalvoju paskutinę minutę, vaikščiodama po parduotuvę ar turgų. Man nesvarbu išsirinkti recepto, lemia tai, ką užmatau šviežio, ką tik atvežtą ūkininko ant prekystalio“.

Naujo formato kulinarinis šou „Skonis“ Lietuvoje per LNK vienu metu pasirodys su premjeromis dvidešimtyje šalių. Jis vadinamas geriausiu ABC kanalo laidos debiutu per dvejus pastaruosius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų