REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lietinius gaminau su vištienos faršo įdaru, bet galite naudoti koks jums patinka ar kokį tuo metu turite namuose. Kad blyneliai būtų dar gardesni, o įdaras nesprangus, į vištienos faršą įdėjau daržovių. Rezultatas puikus, blyneliai superiniai“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Lietinius gaminau su vištienos faršo įdaru, bet galite naudoti koks jums patinka ar kokį tuo metu turite namuose. Kad blyneliai būtų dar gardesni, o įdaras nesprangus, į vištienos faršą įdėjau daržovių. Rezultatas puikus, blyneliai superiniai“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Lietinių tešlai reikės:

  • 1 l pieno,
  • 1 kiaušinio,
  • 400 gr miltų,
  • žiupsnelio druskos

Įdarui reikės:

  • 300400 gr vištienos faršo,
  • 12 morkų,
  • 1 svogūno,
  • prieskoninių žolelių,
  • pipirų ir druskos,
  • aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

Užmaišiau lietinių masę iš recepte nurodytų produktų kiekio ( gaunasi ~ 1820 lietinių ). Įdarui morkas sutarkavau burokine trintuve, svogūną susmulkinau ir apkepiau keptuvėje ant aliejaus.

Daržovėms apkepus, suminkštėjus, sudėjau vištienos faršą, pagardinau prieskoniais ir viską kartu pakepiau. Ant lietinio dėjau įdarą ir susukau. Patiekiant lietinius apkepiau ant sviesto. Likusius lietinius užsišaldžiau.

REKLAMA
REKLAMA

Patarimas: Kad blyneliai, koldūnai, cepelinai, balandèliai, uogos ir t.t. nesuliptų, jas iš pradžių šaldykite sudėkite ant padėkliuko, lentelės, kad produktai nebūtų sulipę.

Produktams sušalus, ~ po poros valandų, drąsiai jau galite porcijuoti į šaldymui skirtus indelius ar maišeliu (aš dažniausiai naudoju šaldymui skirtus maišelius, nes jie mažiau užima vietos šaldiklyje). Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų