REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 litro žirnių (džiovinti)
  • 50 gramų kiaulės lašinių (ar grietinės)
  • 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
    Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
    Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų