REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų (žievelė)
  • 140 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 stiklinės vyniuogių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 3/4 stiklinės baltojo vyno
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 85 gramai sviesto
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Apibarstymui:
    28 g sviesto (2 šaukštai)
    1 šaukštas rudojo cukraus

    Sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, druską sumaišome tarpusavyje. Sviestą išsukame su cukrumi.

    Į sviesto masę dėti po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant tešlą. Supilti aliejų, suberti vanilę ir citrinos žievelę. Viską maišyti apie 2 minutes.

    Tada berti ketvirtadalį miltų mišinio, išmaišyti, įpilti trečdalį vyno ir vėl gerai išmaišyti. Taip suberti ir supilti miltus su vynu dalimis, kiekvieną kartą gerai išmaišant iki vientisos masės.

    Kepimo formą (23 cm) išklojame kepimo popieriumi. Į paruoštą formą supilame tešlą. Ant viršaus sudedame vynuoges, kurios prieš tai apibarstomos miltais.

    Pyragą kepame 190 C laipsnių orkaitėje 20 minučių. Apibarstome sviesto ir rudojo cukraus mišiniu ir dar kepame 15 minučių

    Iškepusį pyragą paliekame atvėsti 10 minučių, o tada išimame iš kepimo formos.

    Skanaus.

Autorius: Ingrida

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų (žievelė)
  • 140 gramų cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 stiklinės vyniuogių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 3/4 stiklinės baltojo vyno
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 85 gramai sviesto
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Apibarstymui:
    28 g sviesto (2 šaukštai)
    1 šaukštas rudojo cukraus

    Sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, sodą, druską sumaišome tarpusavyje. Sviestą išsukame su cukrumi.

    Į sviesto masę dėti po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišant tešlą. Supilti aliejų, suberti vanilę ir citrinos žievelę. Viską maišyti apie 2 minutes.

    Tada berti ketvirtadalį miltų mišinio, išmaišyti, įpilti trečdalį vyno ir vėl gerai išmaišyti. Taip suberti ir supilti miltus su vynu dalimis, kiekvieną kartą gerai išmaišant iki vientisos masės.

    Kepimo formą (23 cm) išklojame kepimo popieriumi. Į paruoštą formą supilame tešlą. Ant viršaus sudedame vynuoges, kurios prieš tai apibarstomos miltais.

    Pyragą kepame 190 C laipsnių orkaitėje 20 minučių. Apibarstome sviesto ir rudojo cukraus mišiniu ir dar kepame 15 minučių

    Iškepusį pyragą paliekame atvėsti 10 minučių, o tada išimame iš kepimo formos.

    Skanaus.

Autorius: Ingrida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų