REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek peletrūno
  • šiek tiek petražolių
  • 800 gramų pomidorų pastos (be odelių)
  • šiek tiek rozmarino
  • 40 gramų svogūnų
  • 1 kilogramas veršienos
  • 80 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų baltojo vyno (sausas)
  • šiek tiek druskos
  • 140 gramų sviesto
  • 400 mililitrų sultinio (veršienos)
  • 50 mililitrų konjako
  • 250 gramų grybų (šampinjonai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Veršieną padalinkite į 150 g porcijas. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių. Tada apibarstykite miltais.

    Pradėkite ruošti pomidorų fondiu: svieste pakepinkite susmulkintus svogūnus, sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką, druską ir pipirus. Troškinkite iki norimos tekstūros.

    Ištirpinkite sviestą keptuvėje, dėkite veršieną ir pakepkite 6-7 minutes iš abiejų pusių. Kai apkepsite mėsą išimkite iš keptuvės.

    Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite supjaustytus pievagrybius (kol pagels). Sudėkite svogūnus, įpilkite konjako ir jį uždekite. Tuomet įpilkite balto vyno ir troškinkite 5 minutes, kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite, kad padažas sutirštėtų. Galiausiai įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.

    Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo, tik neperkepkite.
    Mėsą patiekite karštose lėkštėse, užpilkite grybų padažu, šalia įdėkite pomidorų ir apibarstykite kapotomis petražolėmis bei peletrūnu.


    Išmokime gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d. Daugiau informacijos adresu: http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

INGREDIENTAI:

  • 4 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek peletrūno
  • šiek tiek petražolių
  • 800 gramų pomidorų pastos (be odelių)
  • šiek tiek rozmarino
  • 40 gramų svogūnų
  • 1 kilogramas veršienos
  • 80 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų baltojo vyno (sausas)
  • šiek tiek druskos
  • 140 gramų sviesto
  • 400 mililitrų sultinio (veršienos)
  • 50 mililitrų konjako
  • 250 gramų grybų (šampinjonai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Veršieną padalinkite į 150 g porcijas. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių. Tada apibarstykite miltais.

    Pradėkite ruošti pomidorų fondiu: svieste pakepinkite susmulkintus svogūnus, sudėkite smulkintus konservuotus pomidorus, čiobrelį, rozmariną, česnaką, druską ir pipirus. Troškinkite iki norimos tekstūros.

    Ištirpinkite sviestą keptuvėje, dėkite veršieną ir pakepkite 6-7 minutes iš abiejų pusių. Kai apkepsite mėsą išimkite iš keptuvės.

    Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė mėsa, pakepinkite supjaustytus pievagrybius (kol pagels). Sudėkite svogūnus, įpilkite konjako ir jį uždekite. Tuomet įpilkite balto vyno ir troškinkite 5 minutes, kol skysčio sumažės. Įpilkite sultinio ir dar kelias minutes patroškinkite, kad padažas sutirštėtų. Galiausiai įdėkite kelis kubelius šalto sviesto.

    Mėsą pabaikite kepti orkaitėje iki norimo iškepimo, tik neperkepkite.
    Mėsą patiekite karštose lėkštėse, užpilkite grybų padažu, šalia įdėkite pomidorų ir apibarstykite kapotomis petražolėmis bei peletrūnu.


    Išmokime gaminti šį ir kitus Prancūziškus patiekalus Čiop Čiop kulinarijos kursuose! Artimiausias Prancūzijos virtuvės kursas birželio 18 d. Daugiau informacijos adresu: http://www.ciopciop.lt/kursas/prancuzijos-virtuve-28

Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų