REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokios Velykos be šokolado? Jei nesinori gaminti kremo puošimui - galima naudoti tiesiog plaktą grietinėlę iš parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 300 gramų miltai
  • 250 mililitrų kefyro
  • 200 gramų cukraus
  • 150 gramų sviesto (ištirpintas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 2 vienetai kiaušinių trynių
  • 50 gramų kakavos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Kremui:
  • 200 mililitrų grietinėlės (riebi)
  • 1 valgomasis šaukštas kondensuoto pieno (saldus)
  • Papuošimui:
  • 50 gramų šokoladas (drožlės)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 23

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius ir trynius suplakti su druska bei cukrumi iki vientiso balkšvo kremo konsistencijos. Įmaišyti atvėsusį sviestą bei kefyrą ir dar kartą suplakti.
  2. Kitame dubenėlyje sumaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais ir kakava. Berti šį mišinį į plakinį ir gerai išmaišyti.
  3. Į keksiukų kepimo formeles išdėlioti keksiukų popierėlius, į juos po lygiai padalinti tešlą (dėti ne daugiau nei 2/3 tūrio).
  4. Kepti 200 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15-20 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku – įdurti pagaliuką į keksiuko centrą, jei krapštukas švarus – tuomet keksiukai iškepę, jei ne, tada dar šiek tiek pakepkite. Visiškai atvėsinti.
  5. Sutirštintą pieną pašildyti ir suplakti su keliais grietinėlės šaukštais. Likusią grietinėlę išplakti iki standžių putų. Įmaišyti sutirštintą pieną ir sukrėsti kremą į konditerinį maišelį. Puošti atvėsusius keksiukus kremu, pabarstyti šokolado drožlėmis ir skanauti.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų