• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų avižų (dribsniai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 100 gramų kviečių (kruopos)
  • 2 litrai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas sultinio (daržovių, arba grybų, kubelis)
  • 100 gramų miežinių kruopų
  • šiek tiek linų sėmenų (bei kviečių sėmenys po 50 g)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenį supilame į puodą ir jame sutrupiname buljoną. Didesniame inde sumaišome kruopas į vientisą masę. Kai vanduo užverda, supilame kruopas ir paverdame 5 min. Išjungiame ugnį ir uždengę dangčiu leidžiame kruopoms subrinkti. Po 15 min viską permaišome ir nuėmę dangtį paliekame brinkti 5 minutėms. Paskui sudedame sviestą ir grietinę ir viską sumaišome. Patiekdami ant košės užbarstome maltų pipirų pagal skonį.

Autorius: renaldas

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų avižų (dribsniai)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 100 gramų kviečių (kruopos)
  • 2 litrai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės
  • 1 vienetas sultinio (daržovių, arba grybų, kubelis)
  • 100 gramų miežinių kruopų
  • šiek tiek linų sėmenų (bei kviečių sėmenys po 50 g)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Vandenį supilame į puodą ir jame sutrupiname buljoną. Didesniame inde sumaišome kruopas į vientisą masę. Kai vanduo užverda, supilame kruopas ir paverdame 5 min. Išjungiame ugnį ir uždengę dangčiu leidžiame kruopoms subrinkti. Po 15 min viską permaišome ir nuėmę dangtį paliekame brinkti 5 minutėms. Paskui sudedame sviestą ir grietinę ir viską sumaišome. Patiekdami ant košės užbarstome maltų pipirų pagal skonį.

Autorius: renaldas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų