REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių (nedidelės)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 stiklinė pupelių (baltosios, neišbrinkytos)
  • šiek tiek salierų (šviežias, lapeliai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 2.5 litro sultinio (daržovių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pupeles pamerkti vandenyje ir palaikyti per naktį, kad išbrinktų.
    Bulves supjaustyti kubeliais, vieną morką sutarkuoti burokine tarka, kitą supjaustyti rėžiukais.
    Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje kartu su tarkuota morka.
    Į verdantį sultinį suberti išbrinkusias pupeles ir kai vėl užvirs, sudėti bulves su morkomis.
    Pavirus dar truputį, sudėti kepintus svogūnus su morkomis bei susmulkintus saliero lapelius.
    Viską virti tiek, kad suminkštėtų visi ingredientai.
    Pabaigoje pagardinti druska bei pipirais pagal skonį.
    Valgyti su trupučiu grietinės.
    Skanaus.

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių (nedidelės)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 stiklinė pupelių (baltosios, neišbrinkytos)
  • šiek tiek salierų (šviežias, lapeliai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimui)
  • 2.5 litro sultinio (daržovių)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pupeles pamerkti vandenyje ir palaikyti per naktį, kad išbrinktų.
    Bulves supjaustyti kubeliais, vieną morką sutarkuoti burokine tarka, kitą supjaustyti rėžiukais.
    Svogūną susmulkinti ir pakepinti aliejuje kartu su tarkuota morka.
    Į verdantį sultinį suberti išbrinkusias pupeles ir kai vėl užvirs, sudėti bulves su morkomis.
    Pavirus dar truputį, sudėti kepintus svogūnus su morkomis bei susmulkintus saliero lapelius.
    Viską virti tiek, kad suminkštėtų visi ingredientai.
    Pabaigoje pagardinti druska bei pipirais pagal skonį.
    Valgyti su trupučiu grietinės.
    Skanaus.

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų