INGREDIENTAI:
  -   1 stiklinė   cukraus 
  -   200 gramų   margarino (arba sviestas) 
  -   šiek tiek   vanilės 
  -   4 vienetai   kiaušinių 
  -   400 gramų   kvietinių miltų 
  -   1 arbatinis šaukštelis   sodos (nugesinta) 
  -   250 gramų   grietinės 
  -   1 vienetas   kondensuoto pieno (indeliuose) 
  
   Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Kiaušinius išsukti su cukrumi, sudėti grietinę, ištirpintą sviestą, sodą, vanilę, miltus ir užminkius tešlą padėti šaltai (~8 val.) Atšaldytą tešlą sutarkuoti burokine tarkele ir kepimo popieriumi išklotoje skardelėje kepti trupinėlius. Iškeptus trupinius sumaišyti su virtu kondensuotu pienu. Sudėti į formą ir leisti masei sustingti. Velykų proga iš šios masės galima suformuoti ir margučių, papuošti juos torto papuošalais. 
  
    Autorius: Gintarė 
     REKLAMA