REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    150 g jautienos, veršienos ar vištienos
    40 g fermentinio sūrio
    svogūnas
    druskos, pipirų
    muskato
    3 šaukštai kefyro


    Užminkius tešlą, ją 1 val. palaikyti, paskui labai plonai iškočiojus daryti koldūnus. Mėsą susmulkinti ar naudoti jau paruoštą faršą, suberti pakepintą svogūną, įdėti prieskonių, muskato, druskos, pipirų ir išmaišyti. Sutarkuoti sūrį ir įmaišyti į mėsą.
    Formuoti norimus koldūnus, o kraštus patepti kiaušiniu ir virti pasūdytame vandenyje tol, kol iškils į paviršių ir visiškai išvirs. Tik nepervikite.
    Galima valgyti ir taip paruoštus koldūnus, bet skaniau juos paskrudinus orkaiteje 15 min, ar apkepti kelias minutes įkaitintame aliejuje.
    Taigi, išvirtus koldūnus perliejame vandeniu, kad neliptų, tada pavoliojame į džiūvėsėlių ir kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose ir dedame apskrusti. Koldūnėliai tampa traškūs ir skanūs, o mėsa viduje būna labai sultinga. Galite daryti didesnius, galite daryti mažesnius. Pailgos formos koldūnėliai labai tinka svečių stalui, prie jų pateikite aštrų padažą iš pomidorų pastos ir česnako bei švelnų iš jogurto, grietinės, druskos, bei krapų.
    SKANAUS!

Autorius: elinda

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įdarui:
    150 g jautienos, veršienos ar vištienos
    40 g fermentinio sūrio
    svogūnas
    druskos, pipirų
    muskato
    3 šaukštai kefyro


    Užminkius tešlą, ją 1 val. palaikyti, paskui labai plonai iškočiojus daryti koldūnus. Mėsą susmulkinti ar naudoti jau paruoštą faršą, suberti pakepintą svogūną, įdėti prieskonių, muskato, druskos, pipirų ir išmaišyti. Sutarkuoti sūrį ir įmaišyti į mėsą.
    Formuoti norimus koldūnus, o kraštus patepti kiaušiniu ir virti pasūdytame vandenyje tol, kol iškils į paviršių ir visiškai išvirs. Tik nepervikite.
    Galima valgyti ir taip paruoštus koldūnus, bet skaniau juos paskrudinus orkaiteje 15 min, ar apkepti kelias minutes įkaitintame aliejuje.
    Taigi, išvirtus koldūnus perliejame vandeniu, kad neliptų, tada pavoliojame į džiūvėsėlių ir kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose ir dedame apskrusti. Koldūnėliai tampa traškūs ir skanūs, o mėsa viduje būna labai sultinga. Galite daryti didesnius, galite daryti mažesnius. Pailgos formos koldūnėliai labai tinka svečių stalui, prie jų pateikite aštrų padažą iš pomidorų pastos ir česnako bei švelnų iš jogurto, grietinės, druskos, bei krapų.
    SKANAUS!

Autorius: elinda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų