Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui:
150 g jautienos, veršienos ar vištienos
40 g fermentinio sūrio
svogūnas
druskos, pipirų
muskato
3 šaukštai kefyro
Užminkius tešlą, ją 1 val. palaikyti, paskui labai plonai iškočiojus daryti koldūnus. Mėsą susmulkinti ar naudoti jau paruoštą faršą, suberti pakepintą svogūną, įdėti prieskonių, muskato, druskos, pipirų ir išmaišyti. Sutarkuoti sūrį ir įmaišyti į mėsą.
Formuoti norimus koldūnus, o kraštus patepti kiaušiniu ir virti pasūdytame vandenyje tol, kol iškils į paviršių ir visiškai išvirs. Tik nepervikite.
Galima valgyti ir taip paruoštus koldūnus, bet skaniau juos paskrudinus orkaiteje 15 min, ar apkepti kelias minutes įkaitintame aliejuje.
Taigi, išvirtus koldūnus perliejame vandeniu, kad neliptų, tada pavoliojame į džiūvėsėlių ir kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose ir dedame apskrusti. Koldūnėliai tampa traškūs ir skanūs, o mėsa viduje būna labai sultinga. Galite daryti didesnius, galite daryti mažesnius. Pailgos formos koldūnėliai labai tinka svečių stalui, prie jų pateikite aštrų padažą iš pomidorų pastos ir česnako bei švelnų iš jogurto, grietinės, druskos, bei krapų.
SKANAUS!
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui:
150 g jautienos, veršienos ar vištienos
40 g fermentinio sūrio
svogūnas
druskos, pipirų
muskato
3 šaukštai kefyro
Užminkius tešlą, ją 1 val. palaikyti, paskui labai plonai iškočiojus daryti koldūnus. Mėsą susmulkinti ar naudoti jau paruoštą faršą, suberti pakepintą svogūną, įdėti prieskonių, muskato, druskos, pipirų ir išmaišyti. Sutarkuoti sūrį ir įmaišyti į mėsą.
Formuoti norimus koldūnus, o kraštus patepti kiaušiniu ir virti pasūdytame vandenyje tol, kol iškils į paviršių ir visiškai išvirs. Tik nepervikite.
Galima valgyti ir taip paruoštus koldūnus, bet skaniau juos paskrudinus orkaiteje 15 min, ar apkepti kelias minutes įkaitintame aliejuje.
Taigi, išvirtus koldūnus perliejame vandeniu, kad neliptų, tada pavoliojame į džiūvėsėlių ir kiaušinio plakinyje, vėl džiūvėsėliuose ir dedame apskrusti. Koldūnėliai tampa traškūs ir skanūs, o mėsa viduje būna labai sultinga. Galite daryti didesnius, galite daryti mažesnius. Pailgos formos koldūnėliai labai tinka svečių stalui, prie jų pateikite aštrų padažą iš pomidorų pastos ir česnako bei švelnų iš jogurto, grietinės, druskos, bei krapų.
SKANAUS!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą