REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 kilogramai menkių (ar kita zuvis)
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 3 valgomieji šaukštai alaus (geriau jei alus tamsus, bet tinka ir šviesus)
  • 1 valgomasis šaukštas majonezo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek kario

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išspaudžiame citrinos sultis į jas sudedame medų, alų, aliejų, majonezą, žiupsnelį kario (nepersistenkite su juo, nes tada bus kartus skonis) ir druską, išmaišome.

    Nuvalytą nuo kaulų ir be odos (galima ir su odele, bet tada ji netirps burnoje) menkę popieriniais rankšluosčiais kruopščiai nusausiname ir supjaustome gabaliukais, užpilame marinatu, paliekame 15-20 min pastovėt, kad marinatas įsigertų į žuvį.
    Taip paruoštą žuvį mirkome į kiaušinį ir į džiūvėsius, kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Kai tik apskrunda, apverčiame.
    Stenkitės neperpkepti, nes nebus trapi. Skanaus!
    P.S. Tokiame marinate žuvį galima laikyti ir ilgiau, jei nenorite visos iškart kept. Jame žuvis neįgauna specifinio žuvies skonio.

Autorius: Arina

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 kilogramai menkių (ar kita zuvis)
  • šiek tiek džiūvesėlių
  • 3 valgomieji šaukštai alaus (geriau jei alus tamsus, bet tinka ir šviesus)
  • 1 valgomasis šaukštas majonezo
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek kario

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išspaudžiame citrinos sultis į jas sudedame medų, alų, aliejų, majonezą, žiupsnelį kario (nepersistenkite su juo, nes tada bus kartus skonis) ir druską, išmaišome.

    Nuvalytą nuo kaulų ir be odos (galima ir su odele, bet tada ji netirps burnoje) menkę popieriniais rankšluosčiais kruopščiai nusausiname ir supjaustome gabaliukais, užpilame marinatu, paliekame 15-20 min pastovėt, kad marinatas įsigertų į žuvį.
    Taip paruoštą žuvį mirkome į kiaušinį ir į džiūvėsius, kepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Kai tik apskrunda, apverčiame.
    Stenkitės neperpkepti, nes nebus trapi. Skanaus!
    P.S. Tokiame marinate žuvį galima laikyti ir ilgiau, jei nenorite visos iškart kept. Jame žuvis neįgauna specifinio žuvies skonio.

Autorius: Arina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų