REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadangi recepte yra citrinų - man jos asocijuojasi su vasara. Ir šitą patiekalą galima kepti tiek ant grilio lauke, tiek namuose keptuvėje.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 450 gramų vištos filė
  • 0.5 vieneto žaliųjų citrinų
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 valgomieji šaukštai žuvų padažo
  • 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
  • 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
  • 1 vienetas citrinžolių (stiebelio)
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos ciberžolės
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendrų
  • 1 arbatinis šaukštelis sriracha padažas
  • 2 pakeliai ryžių (Jasmin)

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustyti vištienos filė nedidelėmis juostelėmis.
  2. Pašalinti žievę nuo žaliosios citrinos. Smulkiai supjaustyti citrinžolės stiebelį ir česnaką. (Jei turite česnakų spaustuką- bus daug lengviau). Ir visus ingredientus sudėti į dubenėlį, kurį galima uždengti. Jei turite elektrinį smulkintuvą - galite sumalti visus ingredientus iki vientisos masės, bet įmanoma apsieiti ir be jo.
  3. Į indelį su marinatu sudėti vištienos juosteles. Tuomet uždengti dangteliu ir palikti 1 - 2 val. marinuotis. Tačiau, jei norisi sodresnio ir aštresnio skonio, rekomenduoju palikti per visą naktį. (Būtent taip ir dariau)
  4. Pasibaigus marinavimosi laikui galima imtis kepimo. Jeigu turite galimybę ir sąlygas - galima išsikepti ant grilio lauke. Tačiau jeigu ne - galima paprasčiausiai iškepti juos keptuvėje namuose. Tam, kad nesitaškytų alyvuogių aliejus kepant - visada įberiu druskos. Tuomet reikia kepti tol, kol mėsa pasidarys geltona (tai yra ciberžolės nuopelnas).
  5. Tuo pačiu kepant mėsą galima išsivirti Jasmin ryžių, kurie puikiai tiks prie šio patiekalo. Na ir baigta. Galima patiekti su sojų arba Srirachos padažu, Jamin ryžiais ar salotomis. Šio patiekalo skonis gan aštrokas ir sūrokas. Tad jei nepatinka toks išskirtinis skonis - reikėtų marinuoti trumpiau. Kadangi esu itin aštraus maisto gerbėjas, tad aš ir marinavau visą naktį.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų