• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 125 gramai kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • šiek tiek kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:

    1 kg obuolių
    150 g cukraus
    2 pakeliai vanilinio cukraus
    250 ml vandens
    30 g sviesto
    0,5 citrinos sultys
    400 g grietinėlės 30%
    100 g šokolado

    Gaminimas:

    Turėjau 30x38 cm kepimo skardą.
    Ją išklojau kepimo popieriumi.

    Pasiruošiame tešlą:
    1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išmaišome vandenyje kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
    2. Baltymus išplakame iki standžių putų.
    3. Sumaišome trynių ir baltymų mases.
    4. Į kiaušinių masę po truputį beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Kepimo miltelių į tešlą dėjau nepilną šaukštelį (miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir tik tada įmaišiau į tešlą).
    5. Tešlą paskirstome ant kepimo skardos. Tešlos sluoksnis turi būti neaukštesnis kaip 1 cm.
    6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki 10 min.

    Ruošiamas užpilas:
    1. Obuolius sutarkuojame labai plonai.
    2. Sudedame į vandenį, išmaišome cukrų ir vanilinį cukrų.
    3. Kaitiname ant vidutinės ugnies obuolių masę 6 min.
    4. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Įmaišome ištirpintą sviestą ir išspaudžiame citrinos sulčių.
    5. Grietinėlę išplakiau atskirame inde su 1 šaukštu cukraus pudros.

    Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėjau obuolių masę, grietinėlės masę, o viršų pabarsčiau tarkuotu šokoladu.
    Šaldytuve laikiau 3 val.
    SKANAUS!

Autorius: Donata

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 125 gramai kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
  • šiek tiek kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kremui:

    1 kg obuolių
    150 g cukraus
    2 pakeliai vanilinio cukraus
    250 ml vandens
    30 g sviesto
    0,5 citrinos sultys
    400 g grietinėlės 30%
    100 g šokolado

    Gaminimas:

    Turėjau 30x38 cm kepimo skardą.
    Ją išklojau kepimo popieriumi.

    Pasiruošiame tešlą:
    1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išmaišome vandenyje kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
    2. Baltymus išplakame iki standžių putų.
    3. Sumaišome trynių ir baltymų mases.
    4. Į kiaušinių masę po truputį beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Kepimo miltelių į tešlą dėjau nepilną šaukštelį (miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir tik tada įmaišiau į tešlą).
    5. Tešlą paskirstome ant kepimo skardos. Tešlos sluoksnis turi būti neaukštesnis kaip 1 cm.
    6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki 10 min.

    Ruošiamas užpilas:
    1. Obuolius sutarkuojame labai plonai.
    2. Sudedame į vandenį, išmaišome cukrų ir vanilinį cukrų.
    3. Kaitiname ant vidutinės ugnies obuolių masę 6 min.
    4. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Įmaišome ištirpintą sviestą ir išspaudžiame citrinos sulčių.
    5. Grietinėlę išplakiau atskirame inde su 1 šaukštu cukraus pudros.

    Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėjau obuolių masę, grietinėlės masę, o viršų pabarsčiau tarkuotu šokoladu.
    Šaldytuve laikiau 3 val.
    SKANAUS!

Autorius: Donata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų