• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros (įdarui)
  • 0.5 stiklinės cukraus (tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 1 stiklinė kvietinių miltų (tešlai)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto (įdarui)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 4 valgomieji šaukštai uogienės (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį nusijokite miltus, dėkite sviestą ir trinkite, kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir užminkykite minkštą tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir 15 minučių palaikykite šaldytuve. Sukietėjusią tešlą iškočiokite į 5-6 milimetrų storio lakštą. Formele išspauskite 20 apskritimų, pusei jų išpjaukite viduriukus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 (jeigu elektrinė orkaitė, įkaitinkite 160-170) laipsnių temperatūros. Sausainius išdėliokite ant skardos ir 8-10 minučių kepkite, kol jie įgaus aukso spalvą. Tada penkias minutes paaušinkite, sudėkite ant grotelių ir leiskite visai atvėsti.
    Paruoškite įdarą. Miltinį cukrų sumaišykite su sviestu, ištepkite 10 sausainių be skylučių. Ant jų dėkite sausainį su skylute, o į viduriukus įkrėskite džemo. Baigę ant sausainiukų galite užbarstyti cukraus pudros.

Autorius: Rasytė :)

INGREDIENTAI:

  • 100 gramų cukraus pudros (įdarui)
  • 0.5 stiklinės cukraus (tešlai)
  • 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
  • 1 stiklinė kvietinių miltų (tešlai)
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto (įdarui)
  • 100 gramų sviesto (tešlai)
  • 4 valgomieji šaukštai uogienės (įdarui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį nusijokite miltus, dėkite sviestą ir trinkite, kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir užminkykite minkštą tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir 15 minučių palaikykite šaldytuve. Sukietėjusią tešlą iškočiokite į 5-6 milimetrų storio lakštą. Formele išspauskite 20 apskritimų, pusei jų išpjaukite viduriukus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 (jeigu elektrinė orkaitė, įkaitinkite 160-170) laipsnių temperatūros. Sausainius išdėliokite ant skardos ir 8-10 minučių kepkite, kol jie įgaus aukso spalvą. Tada penkias minutes paaušinkite, sudėkite ant grotelių ir leiskite visai atvėsti.
    Paruoškite įdarą. Miltinį cukrų sumaišykite su sviestu, ištepkite 10 sausainių be skylučių. Ant jų dėkite sausainį su skylute, o į viduriukus įkrėskite džemo. Baigę ant sausainiukų galite užbarstyti cukraus pudros.

Autorius: Rasytė :)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų