REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 1 vienetas obuolių
  • 125 gramai ryžių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek vandens
  • 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. sviesto. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti karts iš karto.

    Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperaturos ar dar mažiau) sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.

    Įdarui nusilupti obuolį ir išėmti seklites, tada sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.

    Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
    Gaunasi 6 -7 blynai.

Autorius: Renata

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
  • 1 vienetas obuolių
  • 125 gramai ryžių
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • šiek tiek pieno
  • šiek tiek vandens
  • 1.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius išvirti piene sumaišytame su vandeniu (santykis 50:50), įberti druską, 1 a.š. cukraus, 1 a.š. sviesto. Kad neprisviltų – ryžius reiktų pamaišyti karts iš karto.

    Į išvirtus ir atvėsintus (iki kambario temperaturos ar dar mažiau) sudėti kiaušinius ir miltus. Viską gerai išmaišyti.

    Įdarui nusilupti obuolį ir išėmti seklites, tada sutarkuoti per stambią burokinę tarką. Sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.

    Kepti svieste ant vidutinės ugnies. Įdėjus šaukštą ryžių į keptuvę juos palyginti, palaukti keliolika sekundžių ant viršaus uždėti obuolių masės, paskirstyti ją per vydurį (nuo krašto palikti po 0,5 - 1 cm) tada ant viršaus vėl uždėti šaukstą ryžių ir išlyginti. Su plačia mentele blyną apversti. Kepti iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
    Gaunasi 6 -7 blynai.

Autorius: Renata

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų