INGREDIENTAI:
  -   2   česnakų 
  -   50 gramų   česnakų (askaloninis, svogūnėliai) 
  -   1 vienetas   čiobrelių (švieži, šakelė) 
  -   1 vienetas   laurų lapų (lapelis) 
  -   300 gramų   ryžių (arborio) 
  -   1 vienetas   rozmarino (šviežias, šakelė) 
  -   1 vienetas   šalavijų (šviežias, šakelė) 
  -   200 mililitrų   baltojo vyno 
  -   100 gramų   baravykų 
  -   50 mililitrų   aliejaus (alyvuogių) 
  -   100 gramų   sviesto 
  -   100 mililitrų   grietinės (30% riebumo) 
  -   1 vienetas   sultinio (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys) 
  -   100 gramų   sūris (parmezano, tarkuotas) 
  
   Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
 Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
 Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.   
    Autorius: Knorr 
     REKLAMA