REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 50 gramų česnakų (askaloninis, svogūnėliai)
  • 1 vienetas čiobrelių (švieži, šakelė)
  • 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
  • 300 gramų ryžių (arborio)
  • 1 vienetas rozmarino (šviežias, šakelė)
  • 1 vienetas šalavijų (šviežias, šakelė)
  • 200 mililitrų baltojo vyno
  • 100 gramų baravykų
  • 50 mililitrų aliejaus (alyvuogių)
  • 100 gramų sviesto
  • 100 mililitrų grietinės (30% riebumo)
  • 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys)
  • 100 gramų sūris (parmezano, tarkuotas)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 2 česnakų
  • 50 gramų česnakų (askaloninis, svogūnėliai)
  • 1 vienetas čiobrelių (švieži, šakelė)
  • 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
  • 300 gramų ryžių (arborio)
  • 1 vienetas rozmarino (šviežias, šakelė)
  • 1 vienetas šalavijų (šviežias, šakelė)
  • 200 mililitrų baltojo vyno
  • 100 gramų baravykų
  • 50 mililitrų aliejaus (alyvuogių)
  • 100 gramų sviesto
  • 100 mililitrų grietinės (30% riebumo)
  • 1 vienetas sultinio (KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys)
  • 100 gramų sūris (parmezano, tarkuotas)

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.
    Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.
    Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.

Autorius: Knorr

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų