Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai baklažanų (vidutinio dydžio)
- 1 sauja bazilikų
- 3 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 70 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 900 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių.
Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus.
Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti.
Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai baklažanų (vidutinio dydžio)
- 1 sauja bazilikų
- 3 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 70 gramų pieno
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 900 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių.
Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus.
Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti.
Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą