REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai baklažanų (vidutinio dydžio)
  • 1 sauja bazilikų
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 70 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 900 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles.
    Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių.
    Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus.
    Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti.
    Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.

Autorius: Monika

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai baklažanų (vidutinio dydžio)
  • 1 sauja bazilikų
  • 3 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 70 gramų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • 900 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles.
    Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių.
    Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus.
    Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti.
    Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų