Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 1.5 stiklinės cukraus
- 4 vienetai kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 150 gramų sviesto (arba margarinas)
- 100 mililitrų grietinės
- 0.5 stiklinės riešutų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasigaminame pyrago pagrindą. 0,75 stiklinės cukraus išsukame su 1 kiaušiniu, supilame ištirpintą sviestą, miltus, riešutus ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Gauta mase išklojame kepimo formą.
Užpilui išsukame 0,75 stiklinės cukraus su 3 kiaušiniais ir supilame grietinę, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis bei sutarkuotą citrinos žievelę.
Viską išmaišome iki vientisos masės ir supilame į tešla išklotą kepimo formą.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 min.
Ar pyragas iškepęs, tikriname su mediniu pagaliuku.
Iškeptą pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 1.5 stiklinės cukraus
- 4 vienetai kiaušinių
- 2 stiklinės kvietinių miltų
- 150 gramų sviesto (arba margarinas)
- 100 mililitrų grietinės
- 0.5 stiklinės riešutų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pirmiausia pasigaminame pyrago pagrindą. 0,75 stiklinės cukraus išsukame su 1 kiaušiniu, supilame ištirpintą sviestą, miltus, riešutus ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Gauta mase išklojame kepimo formą.
Užpilui išsukame 0,75 stiklinės cukraus su 3 kiaušiniais ir supilame grietinę, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis bei sutarkuotą citrinos žievelę.
Viską išmaišome iki vientisos masės ir supilame į tešla išklotą kepimo formą.
Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 min.
Ar pyragas iškepęs, tikriname su mediniu pagaliuku.
Iškeptą pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą