REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 80 gramų abrikosų (džiovinti)
  • 1 vienetas citrinų
  • 230 gramų cukraus
  • 5 vienetai obuolių (dideli)
  • 150 gramų pistacijų
  • 1 vienetas vanilės (vanilės lazdelės sėklytės)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 120 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ruduo, ruduo, o koks ruduo be obuolių pyrago? Receptą radau legendinio "francūzų" virėjo knygoje M.A. Careme "Royal Parisian Pastrycook and Confectioner", septintas leidimas - 1886 m. Prie jo originalo pridėjau tik kelis papildymus.
    Paruošiam obuolius: aš tiesiog sėklytes išvaliau ir obuolius smulkiai supjausčiau. Tada pusę cukraus ir abrikosus suberiu į obuolius, išmaišau. Ant obuolių įtarkuoju citrinos žievelę bei tą pačią citriną išspaudžiu ant obuolių, vėl viską gerai išmaišau. Palieku, kad cukrus bei citrinos skonis įsigertų į obuolius.
    Tešla. Išlydau sviestą lėkštutėje, kurią uždedu ant verdančio puodo, taip sviestas lydosi pamažu ir nesutrauks kiaušinio baltymų. Kai sviestas paruoštas, atvėsinu ir ištrinu jį su likusiu cukrumi, o tada įmušu 3 kiaušinius ir viską gerai išmaišau. Trumpam viską atidedu į šoną.
    Trumpa vanilės lazdelės operacija - perpjaunu išilgai lazdelės vidurį, su peiliu švelniai braukiu per vanilės lazdelę, išstumdamas visas sėklytes, kurias ir sudedu į tešlą. Dabar ypatingai svarbu yra gerai išplakti, sėklytės turi išsisklaidyti ir pasiskirstyti po visą tešlą tolygiai.
    Prieš sudedant paruoštus obuolius į tešlą, sudedu pistacijas ir viską išmaišau. Pistacijas prieš tai užpyliau karštu vandeniu - jos pasidarė minkštesnės. Tešlai reikėjo paskutinio akcento, tai miltų. Šį kartą miltus išsijojau ir po truputį berdamas į tešlą, maišiau, maišiau kol gavosi vientisa graži masė. Tešlą sukrečiu į kepimo formą ir pašoviau į "dujinę" :) Kepiau 80 minučių, 180 C temperatūroje. Po 50 minučių sumažinau temperatūrą iki 150 C. Palaukiau kol atvės ir Bon appetit!

Autorius: mindaugas

INGREDIENTAI:

  • 80 gramų abrikosų (džiovinti)
  • 1 vienetas citrinų
  • 230 gramų cukraus
  • 5 vienetai obuolių (dideli)
  • 150 gramų pistacijų
  • 1 vienetas vanilės (vanilės lazdelės sėklytės)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 400 gramų kvietinių miltų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 120 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ruduo, ruduo, o koks ruduo be obuolių pyrago? Receptą radau legendinio "francūzų" virėjo knygoje M.A. Careme "Royal Parisian Pastrycook and Confectioner", septintas leidimas - 1886 m. Prie jo originalo pridėjau tik kelis papildymus.
    Paruošiam obuolius: aš tiesiog sėklytes išvaliau ir obuolius smulkiai supjausčiau. Tada pusę cukraus ir abrikosus suberiu į obuolius, išmaišau. Ant obuolių įtarkuoju citrinos žievelę bei tą pačią citriną išspaudžiu ant obuolių, vėl viską gerai išmaišau. Palieku, kad cukrus bei citrinos skonis įsigertų į obuolius.
    Tešla. Išlydau sviestą lėkštutėje, kurią uždedu ant verdančio puodo, taip sviestas lydosi pamažu ir nesutrauks kiaušinio baltymų. Kai sviestas paruoštas, atvėsinu ir ištrinu jį su likusiu cukrumi, o tada įmušu 3 kiaušinius ir viską gerai išmaišau. Trumpam viską atidedu į šoną.
    Trumpa vanilės lazdelės operacija - perpjaunu išilgai lazdelės vidurį, su peiliu švelniai braukiu per vanilės lazdelę, išstumdamas visas sėklytes, kurias ir sudedu į tešlą. Dabar ypatingai svarbu yra gerai išplakti, sėklytės turi išsisklaidyti ir pasiskirstyti po visą tešlą tolygiai.
    Prieš sudedant paruoštus obuolius į tešlą, sudedu pistacijas ir viską išmaišau. Pistacijas prieš tai užpyliau karštu vandeniu - jos pasidarė minkštesnės. Tešlai reikėjo paskutinio akcento, tai miltų. Šį kartą miltus išsijojau ir po truputį berdamas į tešlą, maišiau, maišiau kol gavosi vientisa graži masė. Tešlą sukrečiu į kepimo formą ir pašoviau į "dujinę" :) Kepiau 80 minučių, 180 C temperatūroje. Po 50 minučių sumažinau temperatūrą iki 150 C. Palaukiau kol atvės ir Bon appetit!

Autorius: mindaugas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų