REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant didžiausioms metų šventėms, artėja ir aguonų metas. Tad kodėl gi nepasidarius šventės kiek anksčiau ir neišsikepus kvapnaus ir skanaus aguonų pyrago su saldžios grietinėlės kremu?

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų aguonų
  • 200 gramų cukraus
  • 100 gramų malti džiūvėsėliai
  • 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
  • 50 gramų migdolų drožlių (apytikriai, pabarstymui)
  • Kremui:
  • 450 mililitrų grietinėlės (35 proc.)
  • 250 gramų cukraus

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį. Aguonas perkošti ir kelis kartus permalti.
  2. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.
  3. Elektriniu plaktuvu iki šviesios masės išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Nuolat maišant, įberti aguonas. Tada suberti džiūvesėlius, cinamoną ir viską gerai išmaišyti.
  4. Iki putų išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai, dedant po šaukštą, įmaišyti į aguonų masę.
  5. Paruoštą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą.
  6. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.
  7. Likus 20 min. iki pyrago kepimo pabaigos, pradėti ruošti kremą. Į puodą supilti grietinėlę ir suberti 250 g cukraus. Maišant, užvirti ir ant nedidelės kaitros ugnies virti apie 20 min., kol masė sutirštės ir pasidarys panaši į sutirštintą pieną.
  8. Iškepusį pyragą išimti iš formos, viršų subadyti mediniu pagaliuku ir aplaistyti kremu. Maždaug pusę kremo pasilikti.
  9. Likusį kremą dar šiek tiek pavirti, kol sutirštės ir pagels. Tada juo aptepti pyrago viršų pabarstyti riešutais ir palikti atvėsti. Atvėsusį kelioms valandoms padėti į šaldytuvą, kad sustingtų viršutinis kremo sluoksnis.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų