REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 600 gramų obuolių (geriausiai tinka saldūs)
  • 200 gramų spanguolių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (340 g tešlai ir likę spanguolėms)
  • 4 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 20 gramų sviesto
  • 200 gramų sviesto (arba margarinas kepiniams)
  • 80 gramų razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paruošiame tešlą. Sviestą suminkome su žiupsneliu druskos, miltais ir vandeniu. Šaldytuve tešlą paliekame 1 valandai.
    Obuolius supjaustome kubeliais, pabarstome cukrumi ir sudedame ant išlydyto sviesto. Įpilame šiek tiek vandens, kad nesviltų ir nuolat maišant kaitiname ant ugnies 5 min.
    1/3 tešlos pasiliekame pyrago viršui, o visa kita tešla išklojame kepimo indo dugną ir šonus (mano forma buvo 26 cm skersmens).
    Ant tešlos sudedame suminkštėjusius obuolius (pravėsusius iki kambario temperatūros).
    Spanguoles sumaišome su razinomis, vanile ir miltais.
    Likusia tešla uždengiame pyrago viršų (aš tešlą iškočiojau, supjausčiau juostelėmis ir jomis užklojau pyrago viršų).
    Išplaktu kiaušiniu patepame pyrago viršų.
    Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 55-60 min.
    Skanaus.

Autorius: Viktorija

INGREDIENTAI:

  • 200 gramų cukraus
  • 600 gramų obuolių (geriausiai tinka saldūs)
  • 200 gramų spanguolių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (340 g tešlai ir likę spanguolėms)
  • 4 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 20 gramų sviesto
  • 200 gramų sviesto (arba margarinas kepiniams)
  • 80 gramų razinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paruošiame tešlą. Sviestą suminkome su žiupsneliu druskos, miltais ir vandeniu. Šaldytuve tešlą paliekame 1 valandai.
    Obuolius supjaustome kubeliais, pabarstome cukrumi ir sudedame ant išlydyto sviesto. Įpilame šiek tiek vandens, kad nesviltų ir nuolat maišant kaitiname ant ugnies 5 min.
    1/3 tešlos pasiliekame pyrago viršui, o visa kita tešla išklojame kepimo indo dugną ir šonus (mano forma buvo 26 cm skersmens).
    Ant tešlos sudedame suminkštėjusius obuolius (pravėsusius iki kambario temperatūros).
    Spanguoles sumaišome su razinomis, vanile ir miltais.
    Likusia tešla uždengiame pyrago viršų (aš tešlą iškočiojau, supjausčiau juostelėmis ir jomis užklojau pyrago viršų).
    Išplaktu kiaušiniu patepame pyrago viršų.
    Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 55-60 min.
    Skanaus.

Autorius: Viktorija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų