REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 citrinų
  • 60 gramų cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • 1/4 stiklinės pieno
  • 540 gramų sausainių ("Gaidelis")
  • 400 gramų varškės
  • 120 gramų sviesto
  • šiek tiek riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale.

    2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.

    3. Tada įdedame 100 g kambario temperatūros sviesto ir jį gerai ištriname, gerai sumaišome iki kol gaunama vientisa masė (be gumuliukų).

    4. Į masę įtarkuojama šiek tiek citrinos žievelės ir įspaudžiamas 1 valg. šaukštas citrinos sulčių. Masė sausainių pertepimui paruošta.

    5. Ant lygaus pagrindo (pvz.: pjaustymo lentelė) dedame 4 sausainius (jei mėgstamas drėgnesnis pyragas, galima juos šiek tiek apšlakstyti pienu) ir ant jų suformuoto pagrindo tepama varškės masė. Ant jos vėl dedame sausainius ir t.t. Taip suklojame 6 aukštus ir viršų taip pat aptepame varškės mase.

    6. Pyrago kakaviniam glaistui pagaminti į šiltą, bet ne per daug įkaitusią keptuvę įdedame ~20 g sviesto ir jį ištirpiname. Įpilame 1/4 stiklinės pieno, įdedame valg. šaukštą cukraus ir 4 arbatinius šaukštelius kakavos. Viską gerai išmaišome ir dar šiltą kakavinę masę užliejame ant pyrago viršaus.

    7. Pyrago viršų puošiame mėgstamais riešutais. Jį paliekame valandėlei šaldytuve, kad sausainiai įsigertų drėgmės ir glaistas šiek tiek sustingtų. Skanaus! :)

Autorius: Lina

INGREDIENTAI:

  • 1 citrinų
  • 60 gramų cukraus
  • šiek tiek kakavos
  • 1/4 stiklinės pieno
  • 540 gramų sausainių ("Gaidelis")
  • 400 gramų varškės
  • 120 gramų sviesto
  • šiek tiek riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Varškę 3 kartus permalame mėsmale.

    2. Į permaltą varškę supilame 50 g cukraus ir išmaišome.

    3. Tada įdedame 100 g kambario temperatūros sviesto ir jį gerai ištriname, gerai sumaišome iki kol gaunama vientisa masė (be gumuliukų).

    4. Į masę įtarkuojama šiek tiek citrinos žievelės ir įspaudžiamas 1 valg. šaukštas citrinos sulčių. Masė sausainių pertepimui paruošta.

    5. Ant lygaus pagrindo (pvz.: pjaustymo lentelė) dedame 4 sausainius (jei mėgstamas drėgnesnis pyragas, galima juos šiek tiek apšlakstyti pienu) ir ant jų suformuoto pagrindo tepama varškės masė. Ant jos vėl dedame sausainius ir t.t. Taip suklojame 6 aukštus ir viršų taip pat aptepame varškės mase.

    6. Pyrago kakaviniam glaistui pagaminti į šiltą, bet ne per daug įkaitusią keptuvę įdedame ~20 g sviesto ir jį ištirpiname. Įpilame 1/4 stiklinės pieno, įdedame valg. šaukštą cukraus ir 4 arbatinius šaukštelius kakavos. Viską gerai išmaišome ir dar šiltą kakavinę masę užliejame ant pyrago viršaus.

    7. Pyrago viršų puošiame mėgstamais riešutais. Jį paliekame valandėlei šaldytuve, kad sausainiai įsigertų drėgmės ir glaistas šiek tiek sustingtų. Skanaus! :)

Autorius: Lina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų