REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais)
  • 3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė pieno
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustome rūkytą kiaulienos kumpį ir svogūnus kubeliais.
    Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame.
    Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome.
    Tada įmušame kiaušinius, suberiame pjaustytą kumpį, įberiame druskos, pipirų ir vėl gerai išmaišome.
    Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame svogūnus ir prieskonius.
    Svogūnus kepame pamaišydami, kol gražiai pagels.
    Tuomet suberiame smulkintą česnaką.
    Keptus svogūnus sukrečiame į tarkuotas bulves, įmetame kelis lauro lapelius.
    Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo formą.
    Pašauname į karštą (180 laipsnių temperatūrą) orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val.
    Ar plokštainis jau iškepęs, galima patikrinti smeigtuku. Jei įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, prie jo nėra prilipę bulvių, kugelis jau iškepęs.
    Valgome su grietine.
    Gero apetito!

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas bulvių
  • 2 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais)
  • 3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė pieno
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus
  • šiek tiek prieskonių (kiaulienos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Supjaustome rūkytą kiaulienos kumpį ir svogūnus kubeliais.
    Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame.
    Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome.
    Tada įmušame kiaušinius, suberiame pjaustytą kumpį, įberiame druskos, pipirų ir vėl gerai išmaišome.
    Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame svogūnus ir prieskonius.
    Svogūnus kepame pamaišydami, kol gražiai pagels.
    Tuomet suberiame smulkintą česnaką.
    Keptus svogūnus sukrečiame į tarkuotas bulves, įmetame kelis lauro lapelius.
    Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo formą.
    Pašauname į karštą (180 laipsnių temperatūrą) orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val.
    Ar plokštainis jau iškepęs, galima patikrinti smeigtuku. Jei įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, prie jo nėra prilipę bulvių, kugelis jau iškepęs.
    Valgome su grietine.
    Gero apetito!

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų