Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais)
- 3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
- 2 vienetai svogūnų
- 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė pieno
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- šiek tiek prieskonių (kiaulienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustome rūkytą kiaulienos kumpį ir svogūnus kubeliais.
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame.
Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome.
Tada įmušame kiaušinius, suberiame pjaustytą kumpį, įberiame druskos, pipirų ir vėl gerai išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame svogūnus ir prieskonius.
Svogūnus kepame pamaišydami, kol gražiai pagels.
Tuomet suberiame smulkintą česnaką.
Keptus svogūnus sukrečiame į tarkuotas bulves, įmetame kelis lauro lapelius.
Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo formą.
Pašauname į karštą (180 laipsnių temperatūrą) orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val.
Ar plokštainis jau iškepęs, galima patikrinti smeigtuku. Jei įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, prie jo nėra prilipę bulvių, kugelis jau iškepęs.
Valgome su grietine.
Gero apetito!
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliais)
- 3 vienetai laurų lapų (džiovinti lapeliai)
- 2 vienetai svogūnų
- 200 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė pieno
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- šiek tiek prieskonių (kiaulienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustome rūkytą kiaulienos kumpį ir svogūnus kubeliais.
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame.
Į tarkius supilame karštą pieną ir išmaišome.
Tada įmušame kiaušinius, suberiame pjaustytą kumpį, įberiame druskos, pipirų ir vėl gerai išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi beriame svogūnus ir prieskonius.
Svogūnus kepame pamaišydami, kol gražiai pagels.
Tuomet suberiame smulkintą česnaką.
Keptus svogūnus sukrečiame į tarkuotas bulves, įmetame kelis lauro lapelius.
Viską gerai išmaišome ir pilame į kepimo formą.
Pašauname į karštą (180 laipsnių temperatūrą) orkaitę ir kepame apie 1-1,5 val.
Ar plokštainis jau iškepęs, galima patikrinti smeigtuku. Jei įsmeigus ir ištraukus smeigtuką, prie jo nėra prilipę bulvių, kugelis jau iškepęs.
Valgome su grietine.
Gero apetito!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą