Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 0.5 kilogramo morkų
- 4 vienetai obuolių
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek džiūvesėlių (apvoliojimui)
- 0.5 stiklinės pieno
- 0.5 stiklinės manų kruopų
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- šiek tiek uogienės (juodųjų serbentų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkas sutarkuoti su stambia tarka, sudėti į keptuvę su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, pienu ir ištroškinti ant silpnos ugnies (20 min).
Tada į morkų troškinį suberti manus ir dar patroškinti, pastoviai maišant, 10-15 min. Gautą masę atvėsinti.
Į atvėsintą morkų masę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir formuoti iš gautos tešlos skrituliukus. Į skrituliukų vidurį dėti įdarą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su uogiene. Užlipdyti galus ir apvolioti džiūvėsėliuose.
Kepti keptuvėje įkaitintame svieste.
INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 0.5 kilogramo morkų
- 4 vienetai obuolių
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek džiūvesėlių (apvoliojimui)
- 0.5 stiklinės pieno
- 0.5 stiklinės manų kruopų
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- šiek tiek uogienės (juodųjų serbentų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Morkas sutarkuoti su stambia tarka, sudėti į keptuvę su sviestu, cukrumi, žiupsneliu druskos, pienu ir ištroškinti ant silpnos ugnies (20 min).
Tada į morkų troškinį suberti manus ir dar patroškinti, pastoviai maišant, 10-15 min. Gautą masę atvėsinti.
Į atvėsintą morkų masę įmušti kiaušinį, išmaišyti ir formuoti iš gautos tešlos skrituliukus. Į skrituliukų vidurį dėti įdarą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su uogiene. Užlipdyti galus ir apvolioti džiūvėsėliuose.
Kepti keptuvėje įkaitintame svieste.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą