INGREDIENTAI:
- šiek tiek pipirai (juodieji)
- 800 gramų moliūgų (nulupti)
- 1 vienetas svogūnų (mėlynasis, kapotas)
- 3 vienetai šalavijų (lapai)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 stiklinė grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 litras sultinio (vištienos)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į įkaitintą aliejų sudėti smulkintus svogūnus ir kepinti 4-5 minutes, kartu sudėti moliūgus ir kepti kol suminkštės.
Kol viskas keps užvirinkite sultinį ir baigus kepti svogūnams su moliūgu suberkite juos į verdantį sultinį.
Įberti druskos, pipirų ir viską susmulkinti smulkintuvu iki vientisos masės. Į visą masę supilame grietinėlę ir viską dar kartą išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus dedame šalavijo lapus, pilame citrinų sultis, maišome. Kepame tol kol šalavijai taps trapūs (3-4 min.). Jais pagardiname jau išvirtą sriubą.
Autorius: Miglė
REKLAMA