REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuostabios, be galo minkštos, skanios, purios, su šokolado gabaliukais. Visiems, kurie mėgsta bandeles, rekomenduoju išbandyti, manau, nenusivilsite! Iš nurodytų ingredientų man pavyko 13 bandelių po 40 gr.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų miltai
  • 125 gramai vandens (šiltas)
  • 50 gramų šokoladas (smulkintas)
  • 35 mililitrai aliejaus
  • 25 gramai cukraus
  • 12 gramų šlapių mielių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Aptepimui:
  • 1 vienetas kiaušinių trynių
  • 4 valgomieji šaukštai pieno
  • Pabarstymui:
  • šiek tiek cukraus pudros

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 13

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mieles ištirpiname 25 gr šilto vandens.
  2. Kitame dubenyje išsijojame miltus, beriame cukrų, druską, supilame likusį vandenį, aliejų, ištirpintas mieles ir užminkome tešlą. Man kiek lipo prie rankų, tad įbėriau kelis trupinėlius miltų, o po to viskas susitvarkė. Minkome rankomis ant švaraus paviršiaus geras 10 minučių, kol tešla tampa labai glotni. Suberiame šokolado gabaliukus, suminkome dar kartą, kad jie įsimaišytų į bendrą masę. Dedame tešlą atgal į dubenį, jį uždengiame ir paliekame šiltai, kol padvigubės, ~1 valandai (aš vėlgi naudojau lengvai pakaitintą orkaitę). Kai tešlą padvigubėja, suformuojame vienodo dydžio bandeles, dedame jas į kepimo skardą, uždengiame ir leidžiame dar kartą pakilti (~45 minutes).
  3. Pasiruošiame mišinuką, kuriuo aptepsime bandeles: dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinio trynį ir šlakelį pieno. Aptepame bandeles (tepiau du kartus).
  4. Dedame į įkaitintą 200 C orkaitę bei kepame apie 15 minučių, kol bandelės gražiai paruduoja. Aš kiek uždelsiau, tai iškepė kiek tamsesnės, nei norėjau. Bet svarbiausia, kad skonio tai tikrai nepagadino. Iškeptas apibarsčiau cukraus pudra. Buvo labai labai skanios.

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų