REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus (padažui)
  • 2 vienetai česnakų (padažui)
  • 4 valgomieji šaukštai kalendrų
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta, padažui)
  • 4 valgomieji šaukštai petražolių
  • 4 vienetai pomidorų pastos (padažui)
  • 2 vienetai svogūnų (laiškai)
  • 1 vienetas svogūnų (padažui)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2/5 stiklinės alyvuogių aliejaus (padažui)
  • 3/4 stiklinės batono (trupiniai)
  • šiek tiek prieskonių (rytietiški, padažui)
  • 500 gramų žuvies (tilapija ar kt.)
  • 4/5 arbatinio šaukštelio šafrano (maltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užpilti šafraną 4 šaukšteliais šilto vandens.
    Žuvį supjaustyti didesniais gabaliukais ir sumalti kartu su kiaušiniu, žolelėmis, batonu ir šafraniniu vandenuku. Suberti 3/4 šaukštelio druskos ir pipirus. Viską išmaišyti.
    Suformuoti graikinių riešutų dydžio kamuoliukus, padėti ant lėkštės, o lėkštę padėti į šaldytuvą.
    Nuo pomidorų nulupti odelę (padaryti į pjovas, pamerkti į karštą vandenį, po to į šaltą). Perpjauti pomidorus per pusę, išimti sėklytes ir supjaustyti stambiai.
    Ant silpnos ugnies įkaitinti aliejų ir jame apkepinti susmulkintą svogūną, vėliau sudėti kelioms sekundėms česnakus ir prieskonius. Tada sudėti pomidorus, cukrų, druską, pipirus ir 1 puodelį vandens. Užvirinti, ir ant siplnos ugnies, patroškinti 15 min. Tada atsargiai sudėti žuvies teftelius ir patroškinti apie 20 min, retkarčiais apverčiant žuvies kamuoliukus.

Autorius: Gintutė

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus (padažui)
  • 2 vienetai česnakų (padažui)
  • 4 valgomieji šaukštai kalendrų
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta, padažui)
  • 4 valgomieji šaukštai petražolių
  • 4 vienetai pomidorų pastos (padažui)
  • 2 vienetai svogūnų (laiškai)
  • 1 vienetas svogūnų (padažui)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 2/5 stiklinės alyvuogių aliejaus (padažui)
  • 3/4 stiklinės batono (trupiniai)
  • šiek tiek prieskonių (rytietiški, padažui)
  • 500 gramų žuvies (tilapija ar kt.)
  • 4/5 arbatinio šaukštelio šafrano (maltas)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Užpilti šafraną 4 šaukšteliais šilto vandens.
    Žuvį supjaustyti didesniais gabaliukais ir sumalti kartu su kiaušiniu, žolelėmis, batonu ir šafraniniu vandenuku. Suberti 3/4 šaukštelio druskos ir pipirus. Viską išmaišyti.
    Suformuoti graikinių riešutų dydžio kamuoliukus, padėti ant lėkštės, o lėkštę padėti į šaldytuvą.
    Nuo pomidorų nulupti odelę (padaryti į pjovas, pamerkti į karštą vandenį, po to į šaltą). Perpjauti pomidorus per pusę, išimti sėklytes ir supjaustyti stambiai.
    Ant silpnos ugnies įkaitinti aliejų ir jame apkepinti susmulkintą svogūną, vėliau sudėti kelioms sekundėms česnakus ir prieskonius. Tada sudėti pomidorus, cukrų, druską, pipirus ir 1 puodelį vandens. Užvirinti, ir ant siplnos ugnies, patroškinti 15 min. Tada atsargiai sudėti žuvies teftelius ir patroškinti apie 20 min, retkarčiais apverčiant žuvies kamuoliukus.

Autorius: Gintutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų