Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai labai švelnaus skonio makaronai, kuriuos pagaminti užtruks tik apie pusvalandį, tad puikiai tinka greitai ir sočiai vakarienei. Jei patinka "shallot" svogūnėliai- galima vieną supjaustyti ir apkepti kartu su grybais ir česnakais. Jei nėra galimybės gauti ožkų sūrio - puikiai tiks ir įprasta feta.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 500 gramų makaronų (naudojau "Farfalle")
  • 650 gramų marinuotų pievagrybių
  • 450 gramų špinatų (mažieji)
  • 125 mililitrai grietinėlės
  • 50 mililitrų baltojo sauso vyno
  • 2 skiltelės česnakų
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 2 žiupsneliai malti juodieji pipirai
  • Kepimui:
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Pabarstymui:
  • 30 gramų kietojo sūrio (tarkuotas)
  • 2 žiupsneliai džiovintas čiobrelis
  • šiek tiek ožkos sūrio (pagal skonį)

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio ir atidėti.
  2. Grybus, smulkintą česnaką pakepinti apie 5-10 min, kol apkeps aliejuje įkaitintoje keptuvėje. Tuomet įpilti vyno ir nugarinti. Pridėti špinatų. Sumažinus kaitrą pakepti dar 2 min. Supilti grietinėlę. Suversti makaronus ir išmaišyti.
  3. Dar karštą patiekalą dėti į lėkštes. Ant viršaus užbarstyti kietojo sūrio, uždėti ožkų sūrio gabaliukus ir pabarstyti čiobreliais.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų