REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 7 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 350 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas)
- 1 stiklinė pieno
- 1 stiklinė vandens
- 250 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- šiek tiek sviesto ((kepimui))
- 1 valgomasis šaukštas grietinės (12 % riebumo)
- 2 saujos grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 7 vienetai bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas kiaušinių
- 350 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas)
- 1 stiklinė pieno
- 1 stiklinė vandens
- 250 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- šiek tiek sviesto ((kepimui))
- 1 valgomasis šaukštas grietinės (12 % riebumo)
- 2 saujos grybų (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš kiaušinio, pieno, vandens, žiupsnelio druskos, šaukšto aliejaus bei 350 g miltų užmaišome blynų tešlą.
Iš gautos tešlos pakepame lietinius blynus (stipriai neapkepame).
Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, nusunkiame, nulupame, sumalame ir sumaišome su varške.
Svogūną susmulkiname, pakepiname keptuvėje su sviestu, įmaišome į bulvių bei varškės masę ir paskaniname viską druska bei pipirais.
Gauta mase įdarome apkeptus lietinius blynus ir juos dar apkepame keptuvėje su aliejumi.
Grybus sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame, kol suminkštės.
Baigiant virti sudedame grietinę arba jogurtą, įberiame 1 šaukštą miltų, paskaniname druska bei pipirais ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Gautu padažu apipilame iškeptus įdarytus blynus ir patiekiame.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą