REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 2 vienetai kukurūzų (burbuolės)
  • 150 gramų kukurūzų (košė)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 60 gramų sviesto (nesūdytas)
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 50 gramų cukraus
  • 2 vienetai kukurūzų (burbuolės)
  • 150 gramų kukurūzų (košė)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 250 mililitrų pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 60 gramų sviesto (nesūdytas)
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 220°C.
    Nugremžkite kukurūzų grūdus ir minkštimą.

    Sudėkite košę, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską į dubenį ir viduryje padarykite duobutę. Į ją suberkite kukurūzų grūdus.

    Gerai išplakite kiaušinius, lydytą sviestą ir pieną.

    Į duobutę supilkite tris ketvirtadalius pieno plakinio. Atsargiai maišykite, po truputį sudėdami visus sausus produktus. Supilkite likusį pieno mišinį; maišykite, kol tešla pasidarys vienalytė.

    Kepimo formą ištepkite tirpintu sviestu. Kepkite apie 20-25 min., kol tešla atšoks nuo formos šonų, o pagaliukas ištraukus bus švarus. Atvėsinkite ant grotelių, patiekite šiltą, jeigu mėgstate su sviestu.

Autorius: Miglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų