REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės miltai ( spelta)
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus (kokosų / alyvuogių)
  • 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 7/10 stiklinės vandens
  • 1.5 arbatinio šaukštelio majonezo
  • 2 valgomieji šaukštai sūris (lydytas)
  • 100 gramų sūris
  • 1 vienetas skumbrių (šaltai rūkyta)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 pundelis svogūnų laiškų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės miltai ( spelta)
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus (kokosų / alyvuogių)
  • 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 7/10 stiklinės vandens
  • 1.5 arbatinio šaukštelio majonezo
  • 2 valgomieji šaukštai sūris (lydytas)
  • 100 gramų sūris
  • 1 vienetas skumbrių (šaltai rūkyta)
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 1 pundelis svogūnų laiškų

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 1

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Spelta miltų paplotėlio gamyba: sumaišyti spelta miltus, alyvuogių / kokosų aliejų, druską ir šiltą vandenį. išminkyti tešlą, palikti bent dešimčiai - dvidešimčiai minučių. Po to padalinti į 6 - 8 dalis (priklauso nuo to, kokio dydžio paplotėlių norima). Plonai juos iškočioti. Kepti ant vidutinės ugnies sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Apversti, kai pasirodo besiformuojantys burbuliukai (kepti 1 - 2 min.)
    Taip iškepami 6 - 8 paplotėliai. Receptui reikalingas vienas.
  2. Padažo gamyba: majonezas + lydytas sūrelis + fermentinis sūris. Viską išmaišyti, pašildyti mikrobangų krosnelėje, pamaišyti iki vientisos konsistencijos.
  3. Keptuvėje iškepti kiaušinį, jei norima, kepant pabarstyti druska, pipirais.
    Beveik iškepusį kiaušinį keptuvėje pakelti mentele, po juo pakišti jau iškeptą spelta miltų paplotėlį. Ant viršaus berti susmulkintą skumbrę, svogūno laiškus. Pakepti dar 1 - 2 min.
    Viską perkelti į lėkštę, apšlakstyti dar šiltu padažu.
  4. Pastaba. Spelta paplotėlius galima būti išsikepus iš anksto. Jie puikiai pritaikomi kituose receptuose. Sveikesnė duonos ar batono variacija.

Autorius: Ieva Visockytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų