INGREDIENTAI:
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
 - šiek tiek petražolių
 - 3 vienetai svogūnų
 - 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
 - 1 kilogramas karpių
 - 0.5 litro obuolių sulčių
 - 0.5 litro vandens
 - šiek tiek druskos
 - 1 valgomasis šaukštas aliejaus
 - 1 valgomasis šaukštas sviesto
 - 20 gramų želatinos
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
-  Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma. 
Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, suberiami miltai, atskiedžiama vandeniu bei sultimis, sudedami prieskoniai, užvirinama. Į verdantį sultinį sudedama žuvis ir pavirinama ant silpnos ugnies 30 min., vėliau atšaldoma sultinyje ir gražiai perdedama į gilų pusdubenį.
Sultinys nupilamas, pavirinamas, supylus aliejų ir ištirpintą želatiną, dar pakaitinamas ir užpilamas ant karpio.
Kai drebučiai sustingsta, žuvis apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais. 
REKLAMA
 
  
