REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 kilogramas kalakutų faršo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek daržovių (papuošimui)
  • 250 gramų tešlos (sluoksniuota, bemielė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kalakutienos faršą sudedame į indą. Supjaustome česnakus ir svogūnus,
    morkas sutarkuojame.

    Į keptuvę sudedam morkas, įpilame truputį aliejaus, sudedame svogūnus ir česnakus bei viską pakepiname keletą minučių.

    Į indą su mėsą įmušame du kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, čiobrelių, dedame krakmolą, apkeptas daržoves ir viską rankomis išminkome.

    Iš mėsos formuojame kūgį (imam po gabalėlį mėsos ir lipdom).

    Kepame įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 minučių.

    Kol kepa mėsa, atšildome tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis.

    Imame iškepusią mėsą ir atvėsiname. Apsukame juostelėmis mėsos kūgį ir susmaigstome dantų krapštukais (ant jų vėliau dėsime daržoves).

    Mėsos kūgį aptepame kiaušinio baltymo plakiniu ir pašauname į orkaitę 20 minučių.

    Puošiame.

    Skanaus.

Autorius: Neringa

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • šiek tiek čiobrelių
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 3 arbatiniai šaukšteliai krakmolo
  • 1 vienetas morkų
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1 kilogramas kalakutų faršo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek daržovių (papuošimui)
  • 250 gramų tešlos (sluoksniuota, bemielė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kalakutienos faršą sudedame į indą. Supjaustome česnakus ir svogūnus,
    morkas sutarkuojame.

    Į keptuvę sudedam morkas, įpilame truputį aliejaus, sudedame svogūnus ir česnakus bei viską pakepiname keletą minučių.

    Į indą su mėsą įmušame du kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, čiobrelių, dedame krakmolą, apkeptas daržoves ir viską rankomis išminkome.

    Iš mėsos formuojame kūgį (imam po gabalėlį mėsos ir lipdom).

    Kepame įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 minučių.

    Kol kepa mėsa, atšildome tešlą, iškočiojame ir supjaustome juostelėmis.

    Imame iškepusią mėsą ir atvėsiname. Apsukame juostelėmis mėsos kūgį ir susmaigstome dantų krapštukais (ant jų vėliau dėsime daržoves).

    Mėsos kūgį aptepame kiaušinio baltymo plakiniu ir pašauname į orkaitę 20 minučių.

    Puošiame.

    Skanaus.

Autorius: Neringa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų