• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų
  • 5 česnakų
  • 40 gramų imbierų
  • 45 mililitrai medaus
  • 2.5 kiaulienos kumpio
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 50 mililitrų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Česnakus ir imbierą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Į šią masę išspausti pusės citrinos sulčių ir įtarkuoti jos žievelę, supilti medų, aliejų, sudėti druską.
    Gerai išmaišyti, kad ištirptų druska.
    Mėsą įdėti į didelį indą, aplieti imbieriniu marinatu ir gerai įtrinti.
    Palikti mėsą šaldytuve nakčiai arba 12 val. Laikas nuo laiko apversti mėsą, kad marinuotusi abi pusės.
    Kumpį įvynioti į folgą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
    Prieš baigiant kepti, nuimti nuo viršaus folgą ir pakepti, įjungus grilio režimą, kol susidarys plutelė.

Autorius: Raimonda

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto citrinų
  • 5 česnakų
  • 40 gramų imbierų
  • 45 mililitrai medaus
  • 2.5 kiaulienos kumpio
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 50 mililitrų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Česnakus ir imbierą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Į šią masę išspausti pusės citrinos sulčių ir įtarkuoti jos žievelę, supilti medų, aliejų, sudėti druską.
    Gerai išmaišyti, kad ištirptų druska.
    Mėsą įdėti į didelį indą, aplieti imbieriniu marinatu ir gerai įtrinti.
    Palikti mėsą šaldytuve nakčiai arba 12 val. Laikas nuo laiko apversti mėsą, kad marinuotusi abi pusės.
    Kumpį įvynioti į folgą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
    Prieš baigiant kepti, nuimti nuo viršaus folgą ir pakepti, įjungus grilio režimą, kol susidarys plutelė.

Autorius: Raimonda

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų