REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono ("Santa Maria")
  • 200 gramų cukraus (rudas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas ar šviežias)
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono ("Santa Maria")
  • 200 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 140 gramų sviesto
  • šiek tiek kepimo miltelių ("Santa Maria")

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpint. Atvėsinti.

    Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį ir sudėti kepimo miltelius, prieskonius bei viską gerai išmaišyti.

    Į masę suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tada tešlą valandai laiko padėti į šaldytuvą.

    Išimti tešlą iš šaldytuvo, ją minkyti ir iškočioti. Formelėmis išspausti sausainius ir kepti 180°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

Autorius: Aurelija

INGREDIENTAI:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono ("Santa Maria")
  • 200 gramų cukraus (rudas)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas ar šviežias)
  • 1 arbatinis šaukštelis kardamono ("Santa Maria")
  • 200 gramų medaus
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 140 gramų sviesto
  • šiek tiek kepimo miltelių ("Santa Maria")

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpint. Atvėsinti.

    Į atvėsusią masę įmušti kiaušinį ir sudėti kepimo miltelius, prieskonius bei viską gerai išmaišyti.

    Į masę suberti miltus ir išminkyti tešlą. Tada tešlą valandai laiko padėti į šaldytuvą.

    Išimti tešlą iš šaldytuvo, ją minkyti ir iškočioti. Formelėmis išspausti sausainius ir kepti 180°C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

Autorius: Aurelija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų