REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus (glazūrai)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (glazūrai)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 230 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai pieno (glazūrai)
  • 200 mililitrų jogurto (natūralus arba grietinė)
  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų sviesto (glazūrai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkštą sviestą išsukame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi.
    Įmušame ir išplakame kiaušinius.
    Jogurtą ar grietinę (30 proc. riebumo).
    Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
    Tešlą padaliname į du indus. Į vieną iš jų įmaišome kakavą.
    Į kepimo formeles (6 vienetų) dedame po 1-2 šaukštus kakavinės tešlos, ant viršaus šviežios, vėl tamsios tešlos. Ant viršus sudedame likusią šviesią tešlą.
    Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
    Puodelyje ištirpinkite sviestą, įmaišykite cukrų, pieną ir kakavą.
    Virkite apie 1 minutę.
    Iškepusių keksiukų viršų aptepkite pasigaminta glazūra.

Autorius: Nora

INGREDIENTAI:

  • 150 gramų cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus (glazūrai)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos (glazūrai)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 230 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai pieno (glazūrai)
  • 200 mililitrų jogurto (natūralus arba grietinė)
  • 100 gramų sviesto
  • 50 gramų sviesto (glazūrai)
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Minkštą sviestą išsukame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi.
    Įmušame ir išplakame kiaušinius.
    Jogurtą ar grietinę (30 proc. riebumo).
    Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą.
    Tešlą padaliname į du indus. Į vieną iš jų įmaišome kakavą.
    Į kepimo formeles (6 vienetų) dedame po 1-2 šaukštus kakavinės tešlos, ant viršaus šviežios, vėl tamsios tešlos. Ant viršus sudedame likusią šviesią tešlą.
    Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
    Puodelyje ištirpinkite sviestą, įmaišykite cukrų, pieną ir kakavą.
    Virkite apie 1 minutę.
    Iškepusių keksiukų viršų aptepkite pasigaminta glazūra.

Autorius: Nora

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų