REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 0.5 stiklinės apelsinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
  • 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
  • 0.5 stiklinės citrinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 3/5 stiklinės cukraus
  • šiek tiek migdolų (skaldyti)
  • 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 3.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės pieno (šiltas)
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 120 gramų sviesto
  • 1 stiklinė razinų
  • 0.5 stiklinės romo
  • 4 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Razinas, romą, 2 šaukštus vandens užvirinkite nedideliame inde, pavirinkite dar kelias minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
    Apvirtas razinas nusausinkite.
    Supilkite į dubenį šiltą pieną, 2 šaukštelius cukraus, mieles, viską sumaišykite ir palikite 5 min., kad suputotų.
    Tuomet sudėkite 0,5 stiklinės miltų, išmaišykite, sudėkite 3 kiaušinius bei papildomai 1 trynį, citrinos ir apelsino žieveles (be cukraus), citrinos sultis, druską, likusį cukrų ir viską sumaišykite iki vientisos masės.
    Tuomet sudėkite likusius miltus ir viską gerai išmaišykite.
    Įmaišykite į tešlą sviestą (pasilikite šiek tiek kepimo indui patepti) ir plakite apie 5 min.
    Sudėkite razinas, susicukravusias citrinos ir apelsino žieveles, riešutus ir gerai išmaišykite.
    Gautą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą indą ir palikite šiltai 3 val., kad pakiltų.
    Tuomet tešlą sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkite 2 val. 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą palikite atvėsti ir tuomet apibarstykite cukraus pudra.
    Skanaus.

Autorius: Ugnė

INGREDIENTAI:

  • 0.5 vieneto apelsinų (žievelė, tarkuota)
  • 0.5 stiklinės apelsinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
  • 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
  • 0.5 stiklinės citrinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 3/5 stiklinės cukraus
  • šiek tiek migdolų (skaldyti)
  • 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
  • 3.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 0.5 stiklinės pieno (šiltas)
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 120 gramų sviesto
  • 1 stiklinė razinų
  • 0.5 stiklinės romo
  • 4 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Razinas, romą, 2 šaukštus vandens užvirinkite nedideliame inde, pavirinkite dar kelias minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
    Apvirtas razinas nusausinkite.
    Supilkite į dubenį šiltą pieną, 2 šaukštelius cukraus, mieles, viską sumaišykite ir palikite 5 min., kad suputotų.
    Tuomet sudėkite 0,5 stiklinės miltų, išmaišykite, sudėkite 3 kiaušinius bei papildomai 1 trynį, citrinos ir apelsino žieveles (be cukraus), citrinos sultis, druską, likusį cukrų ir viską sumaišykite iki vientisos masės.
    Tuomet sudėkite likusius miltus ir viską gerai išmaišykite.
    Įmaišykite į tešlą sviestą (pasilikite šiek tiek kepimo indui patepti) ir plakite apie 5 min.
    Sudėkite razinas, susicukravusias citrinos ir apelsino žieveles, riešutus ir gerai išmaišykite.
    Gautą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą indą ir palikite šiltai 3 val., kad pakiltų.
    Tuomet tešlą sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkite 2 val. 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
    Iškeptą palikite atvėsti ir tuomet apibarstykite cukraus pudra.
    Skanaus.

Autorius: Ugnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų