Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto apelsinų (žievelė, tarkuota)
- 0.5 stiklinės apelsinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
- 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
- 0.5 stiklinės citrinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
- šiek tiek cukraus pudros
- 3/5 stiklinės cukraus
- šiek tiek migdolų (skaldyti)
- 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
- 3.5 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės pieno (šiltas)
- 2 valgomieji šaukštai vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 120 gramų sviesto
- 1 stiklinė razinų
- 0.5 stiklinės romo
- 4 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Razinas, romą, 2 šaukštus vandens užvirinkite nedideliame inde, pavirinkite dar kelias minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Apvirtas razinas nusausinkite.
Supilkite į dubenį šiltą pieną, 2 šaukštelius cukraus, mieles, viską sumaišykite ir palikite 5 min., kad suputotų.
Tuomet sudėkite 0,5 stiklinės miltų, išmaišykite, sudėkite 3 kiaušinius bei papildomai 1 trynį, citrinos ir apelsino žieveles (be cukraus), citrinos sultis, druską, likusį cukrų ir viską sumaišykite iki vientisos masės.
Tuomet sudėkite likusius miltus ir viską gerai išmaišykite.
Įmaišykite į tešlą sviestą (pasilikite šiek tiek kepimo indui patepti) ir plakite apie 5 min.
Sudėkite razinas, susicukravusias citrinos ir apelsino žieveles, riešutus ir gerai išmaišykite.
Gautą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą indą ir palikite šiltai 3 val., kad pakiltų.
Tuomet tešlą sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkite 2 val. 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą palikite atvėsti ir tuomet apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus.
INGREDIENTAI:
- 0.5 vieneto apelsinų (žievelė, tarkuota)
- 0.5 stiklinės apelsinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
- 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
- 0.5 stiklinės citrinų (žievelė, tarkuota, susicukravusi)
- šiek tiek cukraus pudros
- 3/5 stiklinės cukraus
- šiek tiek migdolų (skaldyti)
- 3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
- 3.5 stiklinės kvietinių miltų
- 0.5 stiklinės pieno (šiltas)
- 2 valgomieji šaukštai vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 120 gramų sviesto
- 1 stiklinė razinų
- 0.5 stiklinės romo
- 4 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Razinas, romą, 2 šaukštus vandens užvirinkite nedideliame inde, pavirinkite dar kelias minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Apvirtas razinas nusausinkite.
Supilkite į dubenį šiltą pieną, 2 šaukštelius cukraus, mieles, viską sumaišykite ir palikite 5 min., kad suputotų.
Tuomet sudėkite 0,5 stiklinės miltų, išmaišykite, sudėkite 3 kiaušinius bei papildomai 1 trynį, citrinos ir apelsino žieveles (be cukraus), citrinos sultis, druską, likusį cukrų ir viską sumaišykite iki vientisos masės.
Tuomet sudėkite likusius miltus ir viską gerai išmaišykite.
Įmaišykite į tešlą sviestą (pasilikite šiek tiek kepimo indui patepti) ir plakite apie 5 min.
Sudėkite razinas, susicukravusias citrinos ir apelsino žieveles, riešutus ir gerai išmaišykite.
Gautą tešlą sudėkite į aliejumi pateptą indą ir palikite šiltai 3 val., kad pakiltų.
Tuomet tešlą sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkite 2 val. 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą palikite atvėsti ir tuomet apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą