REKLAMA
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- 5 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 220 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1
Sviestą, 3 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų maišyti tol, kol cukrus ištirps ir gausis vienalytė puri masė.
2
Įmušti kiaušinius, galima įlašinti vanilės esencijos, išplakti.
3
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir suberti į plakinį, gerai išminkyti.
4
Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į kepimo skardą, lengvai suploti. Tarpus tarp sausainių palikti didesnius, nes kepant jie plėsis.
5
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Iškepus išimti iš skardos, atvėsinti ir ragauti. Skanaus. :)
6
*tešlos nenukietinkite, nes sausainiai turi būti purūs ir minkšti. Tešla turi smarkokai lipti prie rankų. *galite pirmiausia tešlos rutuliuką suploti ir tik tada dėti į cukraus ir cinamono mišinį, tuomet ant sausainuko liks daugiau cukraus ir cinamono. *taip pat skanu apvolioti tik cukruje, be cinamono. Jie gausis baltesni. :)
INGREDIENTAI:
- 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono
- 5 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 220 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1
Sviestą, 3 šaukštus cukraus ir vanilinį cukrų maišyti tol, kol cukrus ištirps ir gausis vienalytė puri masė.
2
Įmušti kiaušinius, galima įlašinti vanilės esencijos, išplakti.
3
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir suberti į plakinį, gerai išminkyti.
4
Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, juos apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje, dėti į kepimo skardą, lengvai suploti. Tarpus tarp sausainių palikti didesnius, nes kepant jie plėsis.
5
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių. Iškepus išimti iš skardos, atvėsinti ir ragauti. Skanaus. :)
6
*tešlos nenukietinkite, nes sausainiai turi būti purūs ir minkšti. Tešla turi smarkokai lipti prie rankų. *galite pirmiausia tešlos rutuliuką suploti ir tik tada dėti į cukraus ir cinamono mišinį, tuomet ant sausainuko liks daugiau cukraus ir cinamono. *taip pat skanu apvolioti tik cukruje, be cinamono. Jie gausis baltesni. :)
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą